Prezidentas ragina J. Narkevičių trauktis, ministras žada dirbti toliau

Prezidentas Gitanas Nausėda toliau ragina susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių trauktis, nes ministrams galioja ne tik teisiniai, bet ir moraliniai reikalavimai, pirmadienį pareiškė šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Taip Prezidentūra reagavo į premjero Sauliaus Skvernelio poziciją, kad jis nemato teisinio pagrindo atstatydinti susisiekimo ministro.

„Prezidentas praėjusią savaitę labai aiškiai išsakė savo nuomonę – ministras prarado visuomenės ir valstybės vadovo pasitikėjimą ir privalo trauktis“, – pirmadienį žurnalistams Prezidentūroje sakė A. Bubnelis.

„Ministrui galioja ne tik teisiniai, tačiau, visų pirma, moralės reikalavimai. Premjeras kaip niekas kitas turėtų tai žinoti“, – pridūrė jis.

Ministrui galioja ne tik teisiniai, tačiau, visų pirma, moralės reikalavimai. Premjeras kaip niekas kitas turėtų tai žinoti.

J. Narkevičius sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, lėšų skyrimo asfaltuoti gatves savo rinkimų apygardoje ir prie premjero namų, taip pat dėl gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

Premjeras S. Skvernelis pirmadienį tvirtino, kad priekaištai susisiekimo ministrui turi būti teisiškai įvertinti ir patikrinti, nes dalis kaltinimų jam nepasitvirtino, pavyzdžiui, dėl brakonieriavimo.

Ministras pirmininkas taip pat pareiškė, kad nedarys skubotų sprendimų, kurie griautų valdančiąją koaliciją ar darytų įtaką Vyriausybės stabilumui.

J. Narkevičius žada dirbti toliau

Susisiekimo ministras J. Narkevičius sako gerbiantis jį trauktis raginančio prezidento Gitano Nausėdos poziciją, bet turėdamas Vyriausybės ir koalicijos partnerių palaikymą dirbs toliau.

J. Narkevičius taip pat sakė pirmadienį dar ketinantis aptarti savo likimą su premjeru.

„Aš vertinu visus pasakymus, labai rimtai vertinu, vertinu taipogi mane palaikančius pasakymus – Lenkų rinkimų akcijos, mane delegavusios partijos pirmininko, koalicijos partnerių – Ramūno Karbauskio, gerbiamo Gedimino Kirkilo, šiandien išsakytą gerbiamo premjero (poziciją – BNS). Trumpai kalbant, dirbu toliau, sprendžiu valstybei svarbius klausimus“, – žurnalistams Vyriausybėje teigė J. Narkevičius.

„Gerbiu prezidento poziciją (...), daugiau informacijos bus laikui bėgant, dabar koncentruojuosi į darbus, darbinius santykius, valstybei svarbius darbus“, – pridūrė jis.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį išreiškė palaikymą ministrui, pastaruoju metu sulaukusio opozicijos, taip pat prezidento kritikos dėl galimo viešų ir privačių interesų painiojimo, kitų aplinkybių. Premjeras sakė nematantis teisinio pagrindo ministrui trauktis ir žadėjo nedaryti skubotų sprendimų, kurie galėtų griauti koaliciją.

Pats J. Narkevičius tvirtino, jog premjerui grįžus po daugiau nei savaitę trukusio nedarbingumo dar nekalbėjo apie savo situaciją, ją aptarti žada vėliau pirmadienį.

„Kalbėsime apie darbo reikalus, apie visus kitus klausimus“, – tikino jis.

Žada pateikti raštiškus paaiškinimus dėl kritikos

J. Narkevičius žada premjerui raštu pateikti atsakymus dėl pastaruoju metu jam išsakytos kritikos.

„Pasakiau, kad pateiksiu raštiškus paaiškinimus, asmeniškai premjerui, dėl nepagrįstų kaltinimų. Parašysiu, kad premjeras turėtų situacijos paaiškinimus raštu – tai, ką buvau viešoje erdvėje kalbėjęs ir pareiškęs“, – BNS pirmadienį sakė J. Narkevičius.

J. Narkevičius sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, lėšų skyrimo asfaltuoti gatves savo rinkimų apygardoje ir prie premjero namų, taip pat dėl Seimo viešbučio nuomos aplinkybių.

Jis sako pats jau paneigęs viešai skelbtą informaciją dėl galimos nelegalios žvejybos ir tai, jo teigimu, „turėtų paneigti ir tie, kurie skleidžia melą ir šmeižtą“. Ministras tikina, kad pietūs ir vakarienė, apmokėta iš valstybės įmonių, vyko komandiruočių metu, per darbinius susitikimus, o sąskaitos apmokėtos ne jo iniciatyva.

Ministras tikina, kad po kelių dienų ministerijoje turėtų būti parengta tvarka dėl lėšų naudojimo tokiais atvejais.

„Dėl Seimo viešbučio – yra teisėta sutartis pagal Statuto reikalavimus. Sutartis buvo pakeista ryšiumi su pasikeitusiomis nuosavybės aplinkybėmis: aš mokėjau nuomos mokestį. Bet dar iki to ažiotažo buvau atsisakęs to viešbučio, nors galėjau ir neatsisakyti“, – tvirtino ministras.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas teigė, jog Saulius Skvernelis lauks paaiškinimų raštu „daugiau per teisinę prizmę“.

„Konkrečiai kalbant apie vakarienes – ar Kelių direkcija turi teisę, ar neturi teisės mokėti, ar mokėdama direkcija nepadarė pažeidimų. Tvarkos jau yra keičiamos ir jeigu bus matyti, kad reikės kažką papildomai daryti, bus daroma papildomai“, – sakė T. Beržinskas.

Prezidentas Gitanas Nausėda paragino J. Narkevičių trauktis iš posto kaip praradusį jo pasitikėjimą. Premjeras Saulius Skvernelis ministrui išreiškė palaikymą – jis sakė nematantis teisinio pagrindo ministrui trauktis ir žadėjo nedaryti skubotų sprendimų, kurie galėtų griauti koaliciją.

J. Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisidėjusi prie valdančiosios koalicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
"Dėjo skersą" ant Jo Ekscelencijos?! Na, na..?

Dar

Dar portretas
ne viska spejo susitvarkyti, mato, kad jam nieko uz tai nebus, tai ir laikosi. O, tai valdzia, dar tokios nebuvo!

A

A portretas
Visiskas bespridielas,visi padeja ant Gitanos,nes jis be kiausis
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių