Prezidentas su mokiniais uždegė atminimo žvakes: laisvė yra vienintelis kelias

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda penktadienio rytą, Laisvės gynėjų dienos išvakarėse, prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Pergalės šviesa“. Vilniaus Simono Daukanto gimnazijoje šalies vadovas kartu su mokiniais uždegė vienybės, atminties ir pergalės žvakes ir dalyvavo pilietiškumo pamokoje, skirtoje Lietuvos laisvei švęsti ir tautos gynėjų atgimimui pagerbti.

„Šiandien Lietuva pagerbia žuvusiųjų, nukentėjusiųjų atminimą tuo, kad tvirtai žengia į priekį, kad yra visateisė pasaulio bendruomenės narė, kuri tvirtai gina demokratines ir principines vertybes, tvirtai stovi Ukrainos laisvės idealų gynimo pusėje. Taip, galbūt kitą kartą yra labai sunku kovoti su daug pranašesnėmis priešo pajėgomis, bet dalykai, kurie yra širdyje, sunkiai išmatuojami, tai daug daugiau nei tankai ar amunicija. Tai kažkas nematomo, neapčiuopiamo, bet labai stipraus“, – sakė šalies vadovas.

Drauge su mokiniais languose uždegęs atminimo žvakes, prezidentas pabrėžė, kad visada prisiminsime Sausio 13-osios didvyrių auką. „Šiandien visas pasaulis labai gerai prisimena kruvinuosius Sausio 13-osios įvykius. Tai buvo labai aiškus manifestas, kad darykite, ką norite, bet Lietuva bus laisva, ji jau yra laisva“, – sakė prezidentas. Šalies vadovas prisiminė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kreipimąsi į mūsų tautą, kurioje jis pabrėžė, kad didvyriškumo ir tvirtumo Ukraina sėmėsi iš mūsų, iš mūsų atmintinų Sausio įvykių, apskritai Lietuvos tautos laisvės siekio. Pasak šalies vadovo, šiandien mes tvirtybės semiamės iš Ukrainos tautos, ir kol mūsų visų laisvės siekis yra daug stipresnis nei baimė, agresoriaus gąsdinimai, tol mūsų širdyse bus tvirtas tikėjimas, kad demokratija nugalės.

Jaunajai kartai prezidentas palinkėjo tikėti, kad laisvė yra vienintelis kelias. „Be laisvės nėra jokių alternatyvų“, – kalbėjo šalies vadovas.

Simono Daukanto gimnazijos mokiniai suvaidino savo kurtą literatūrinę-meninę kompoziciją apie ilgaamžę Lietuvos kovos už laisvę istoriją bei Sausio 13-osios įvykius, pagerbė aukas žvakutėmis, choras atliko kelis muzikinius numerius.

Taip pat prezidentas dalyvavo pilietiškumo pamokoje-diskusijoje, kurioje su gimnazistais ir istorijos mokytoju prof. Deimantu Karveliu kalbėjosi apie Sausio 13-osios įvykius, jų reikšmę šiandienos pasaulio kontekste, apie jaunimo indėlį į tolesnės gerovės valstybės, laisvos ir saugios Lietuvos kūrimą.

Šalies vadovas padėkojo jaunajai kartai, kad ši rūpinasi atminties išsaugojimu ir gyvybingumu. „Formuodami ir stiprindami istorinę atmintį mes įprasminame dabartį ir ne tik tampame istorijos dalimi. Mes kuriame ateities istoriją, kurios kelyje tiesa, laisvė ir šviesa visuomet yra ir bus mūsų pusėje“, – sakė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaikų indoktrinacija

vaikų indoktrinacija portretas
Šita kgb niezabutka, tai kaip pionierio kaklaraištis

Anonimas

Anonimas portretas
Matau laisvę nusikaltėliams tik...

Anonimas

Anonimas portretas
Cia Europoje ir Lietuvoje yra tokia laisve -- tai baudziauninko - zeko laisve pereiti i kita lagerio ZONA.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių