Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Lenkijos Respublikoje Eduardui Borisovui.

Pagal pranešimą, susitikime aptartas Lietuvos ir Lenkijos dvišalis dialogas, ekonominis bendradarbiavimas, strateginių projektų įgyvendinimas, regiono saugumo stiprinimas ir aktualūs Europos Sąjungos darbotvarkės klausimai.

Lietuva ir Lenkija yra kaimynės bei partnerės, kurias sieja bendri interesai stiprinant savo šalių ir viso regiono saugumą ir gerovę. Pasak prezidentės, svarbu toliau siekti kuo artimesnio bendradarbiavimo saugumo, transatlantinės darbotvarkės srityse, išlaikyti bendrą požiūrį dėl Rytų kaimynystės ir pagreitį įgyvendinant strateginius projektus.

Šalies vadovė paragino ambasadorių padėti Lietuvos investicijoms, palaikyti artimus ryšius kultūros, mokslo ir visuomeninių mainų srityse, dialogą mažumos švietimo klausimais bei puoselėti santykius su lietuvių bendruomene Lenkijoje.

Diplomatas Užsienio reikalų ministerijoje dirba nuo pat jos atkūrimo 1990 metais. 1991 m. buvo užsienio reikalų ministro atstovas Lenkijos Respublikoje, buvo laikinasis reikalų patikėtinis Čekijoje ir Slovakijoje, Protokolo departamento direktorius, generalinis konsulas Sankt Peterburge, ambasadorius prie JT biuro Ženevoje. 2009-2015 m. ėjo Baltijos jūros valstybių tarybos Nuolatinio tarptautinio sekretoriato generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas, nuo 2015 m. - URM Lotynų Amerikos, Azijos, Afrikos ir Okeanijos departamento direktoriaus pareigas. Ambasadorius moka anglų, rusų, lenkų, prancūzų, čekų ir slovakų kalbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių