Prezidentė neatostogaus, nes dar nepavargo, o kur ilsėsis kiti politikai?

Prasidėjus vasarai politikai jau sprendžia, kur ir kaip atostogaus. Premjeras poilsiui renkasi Lietuvą ir užsienio šalį. Kokią – kol kas neatskleidžia. Seimo pirmininkas sako neatostogausiantis, nes parlamentarams iki šiol taip ir nepavyko įteisinti oficialių atostogų. Prezidentė, kaip ir kasmet, neatostogaus.

Seimo narių mintys ne tik apie svarstomas reformas. Nors sesija dar nesibaigia, ne vienas jau pagalvoja apie vasaros poilsį. Tiesa, oficialiai atostogauti parlamentarai vis dar negali. Darbo grupė turėjusi apibrėžti seimo narių veiklą ir pareigas, nutarė, kad parlamentarai patys planuoja savo atostogas ir jų įteisinti nėra būtinybės.

„Darbo grupėje visoje nusprendėme, kad seimo nariai privalo dirbti savo pagrindinį darbą. Seimo nario įgaliojimai nenutrūksta per visą jo kadenciją. Ir seimo narys pats turi spręsti, ką jis planuoja, koks jo užimtumas. Jeigu jie nori išvykti už ES ribų, turėtų informuoti mūsų vadovybę“, – kalbėjo darbo grupės vadovas, Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako dar nesuplanavęs vasaros poilsio, nes parlamentarai neturi atostogų. Nors jis prisipažįsta bandantis derėtis su frakcijomis, kad atostogos vis tik būtų įteisintos.

„Aš norėčiau, kad būtų normaliai įteisintos atostogos po sesijų ir galbūt jos turėtų būti kaip mokytojams tokios tos atostogos ir normaliai suteikti žmonėm galimybę pailsėti, o ne vaidinti, kad ilsimės“, – svarstė V. Pranckietis.

Premjeras Saulius Skvernelis, kuriam pirmoji vasara tokiame poste, teigia – jau nėra labai paprasta suplanuoti atostogas. Pailsėti žada liepą. Tačiau negalėjo atskleisti, kur tiksliai vyks, užsiminė – dalis atostogų Lietuvoje, dalis – užsienyje. S. Skvernelio manymu, vyriausybės nariai labiau nusipelnė atostogų nei parlamentarai.

„Aš vertinu situaciją pagal krūvį kuris tenka vyriausybei ir vyriausybės atostogų terminas, ir grafikai yra sureglamentuoti, tai žinant režimą Seimo, manau, nėr ką lyginti. Mes turim, vyriausybės nariai, aiškiai apibrėžtas atostogų dienas“, – sakė premjeras.

Opozicijos atstovai atostogoms daugiau renkasi Lietuvą, kai kurie išvis vasarą žada skirti darbui, o ne poilsiui.

„Tas nelegalių atostogų klausimas, kuris yra sprendžiamas kokiomis nors komandiruotėmis į šalis vis dėlto nėra logiškas dalykas. Seimo nariai, kai nevyksta posėdžių, turi teisę pailsėti su savo šeima“, – svarstė Seimo Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

„Esu paskelbęs vaikams, kad priimsiu anūkus dviem savaitėms pas save. Tai čia dvi savaites anūkais užsiiminėsiu, daugiau manau Lietuvoj. Vargu ar važiuosim, mes jau buvom šiek tiek Italijoje, vaikus lankėme Vokietijoje, Švedijoje“, – pasakojo Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Lietuvišką pajūrį renkasi ir kai kurie ministrai. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia mėgstantis ramų poilsį. O kaip psichiatras, pailsėti siūlo ir Seimo nariams.

„Kaip ir visi Lietuvos gyventojai turėtų skirti tam laiko, nes, kaip sakoma, reikia bent dvi savaites nepertraukiamai ilsėtis, kad žmonės sugebėtų atsijungti nuo darbų ir jų psichika pailsėtų. Aišku, aktyviai, bet aktyviam reikia būt nuolat ne tik per atostogas“, – teigė A. Veryga.

Prezidentė per spaudos tarnybą perdavė, kad neatostogaus, nes dar nepavargo.


Šiame straipsnyje: politikaiatostogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

apsurdas

apsurdas portretas
sunku suprasti kaip atostogas bunant seime ir vyriausybej pakeisti i kitas atostogas ir ten nieks nieko nedirba ir iseje is ten nedirba vistiek gaunasi atostogos atostogose

Labai norėtūsi

Labai norėtūsi portretas
kad kas nors pacituotų pagal kurį atostogų įstatymą visas Seimas išeina atostogų.Ir kiek jiems priklauso atostogų dienų?Nesu girdėjes kad atėjus vasarai -pykšt ir užsidaro įstaiga aklinai, nes visi išėjo...į atostogas.Kiek stebėjau Seimo posėdžius, jie vyksta tik 2 kart į savaitę, ten pastoviai nėra 1/3 narių(tiesa,atėjus kaimietukams lankomumas žymiai pagerėjo-nebūna tik po pietų..), o reikiamų sprendimų dažnai nespėjama priimti.Tad manau, kad taip atostogauti per didelė prabanga tiems, kuriuos mes delegavome spręsti pagrindines šalies bėdas ir kurie nikuja geriau dar nieko neisprendė.

Kęstas

Kęstas portretas
Po gero darbo reikia gerai pailsėti. Valstybinė mokesčių inspekcija kartu su Kauno technologijų universitetu išrankiojo tinklapyje www.skelbiu.lt pateiktus būsto skelbimus, susiejo tuose skelbimuose nurodytus telefonų numerius su Valstybinei mokesčių inspekcijai pateiktomis gyventojų pajamų mokesčio deklaracijomis ir tokiu būdu nustatė, kad nesumokėta apie 17 mln. eurų mokesčių nuo nuomos pajamų (plačiau apie tai - čia). Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių