Prezidentė Prahoje aptars ES Rytų partnerystę

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį Prahoje dalyvaus aukšto lygio susitikime, skirtame Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės programos penkmečiui paminėti.

Šio susitikimo metu ES ir Rytų partnerystės šalių vadovai aptars, kaip užtikrinti tolesnį programos tęstinumą ir efektyvumą, atsižvelgiant į naujai iškylančius iššūkius regiono saugumui ir stabilumui, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Susitikime dalyvaus devyni ES ir Rytų partnerystės šalių prezidentai - Lietuvos, Čekijos, Lenkijos, Slovakijos, Austrijos, Moldovos, Gruzijos, Armėnijos ir Azerbaidžano.

Į susitikimą taip pat atvyks Švedijos vicepremjeras, Ukrainos užsienio reikalų ministras ir Europos Komisijos narys Štefanas Fulė.

Susitikimo išvakarėse Lietuvos Prezidentūra pabrėžė, kad Rytų partnerystės šalims „norima sutrukdyti laisvai pasirinkti savo vystymosi kryptį, joms grasinama karinėmis, politinėmis, ekonominėmis priemonėmis, siekiama jėga perbraižyti Ukrainos sienas“.

Pernai lapkritį ES Rytų partnerystės viršūnių susitikime Vilniuje tuometinis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius atsisakė pasirašyti asociacijos sutartį su ES tuo sukeldamas masinius protestus ir politinę krizę.

Vilniaus viršūnių susitikime taip pat parafuotos asociacijos sutartys su Moldova ir Gruzija. Jas pasirašyti tikimasi šią vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
eik grybauskaite i poilsi jau pridariai

na

na portretas
O krymo žmonių referendumas nieko nereiškia? Kaip nereiškia ir Lietuvos žmonių referendumas dėl atominės statybos?Kam tada tie referendumai ir apgaudinėjimas, kad žmonės patys turi spręsti savo gyvenimą o ne valdininkai.Prisprendė jau , dėl vedybų vienos lyties atstovų, ale kiek besą tokių nesveikų , kad baisu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių