Prezidentė rėžė Seimui: užtenka dangstytis slaptais balsavimais

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad išplėstas slapto balsavimo taikymas sudaro galimybes neskaidriems sandoriams.

„Pagal Konstituciją slaptas balsavimas yra privalomas tik trimis atvejais – dėl nepasitikėjimo Vyriausybe, Premjeru arba vienu iš ministrų. Seimo Statute numatytas išplėstas slapto balsavimo atvejų sąrašas sudaro galimybes neskaidriems sandoriams ir manipuliacijoms, todėl kelia pagrįstas abejones“, – rašoma prezidentės pozicijoje, kurią BNS trečiadienį perdavė jos Spaudos tarnyba.

„Užtenka dangstytis slaptais balsavimais“ – teigia D. Grybauskaitė.

Šią poziciją ji išreiškė po to, kai antradienį per slaptą balsavimą dėl apkaltos parlamentaras Mindaugas Bastys išlaikė mandatą.

Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.

Prezidentė šį balsavimą pavadino politiniu spektakliu.

Trečiadienį M. Bastys paskelbė atsisakantis Seimo nario mandato. Šį sprendimą jis priėmė parlamente iškėlus iniciatyvą perbalsuoti dėl jo mandato panaikinimo ir Seimo opozicijai prabilus apie pirmalaikius parlamento rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rdaiva

Rdaiva  portretas
Teisngai darykit atvira balsavima tada Gabriukas gal bus patenkintas neputos kaip koks jautis

blefas

blefas portretas
,, blefas atėjo ir toliau trina aiškina savo kombinacijas surašytas patarėju kuris geriau tiks tautai, matote jau maišo balsavimas matote tauta išsirinko tos kurie netinkami mes kalti buvome likome balsavimo keli pražjuopsojome leidome žulikui fokusus daryti kaip suprasti taip kur jus esate lietuvos garantas ponia prezidentė kuo miegate letargo miegu ,tik pagal šitu kuinu naisiu mento formule grojate o kur jūsų yra aš esu ir visas reformatas sprogo ir Stop ženkliukas jau už spaustas ,seime nedirba juk metinius pranešimus skaitai ką nuveikėi o kur tiesa ką nuveikė mūsų ponia tyla ramiai fokusas miega oi nemiega o daro blogi savo, ar nematai, kas bus dar po 3 metu juk tu jau tupėsi ir busi išganyta ir rašysi knyga savo netinkamo darbo baik imk tikla mesk ir vesk link upes visa šitas šaika von iš seimo ministru ir visu kitu pusiu gana laisvai, ponams ramiai isiskaičjuok imk šakes eik fermas valyti, gana atėjo revoliucija ponams už blogus darbus daromos bastą ,

100 metus apginime

100 metus apginime portretas
Jungtines tautos butinai išsmuti kgb bastyyy ir nuvesti į tvartą.Toliau bastyy dirbo negalijomą balsuoti.Taip bastyyyvelniai.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių