Prezidentė: neįslaptinti valstybės duomenys turi būti atverti visuomenei

  • Teksto dydis:

Neįslaptinti valstybės duomenys turi būti atverti visuomenei, sako su Ministrų kabinetu susitikusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„(Reikia) atverti visuomenei neįslaptintus valstybės turimus duomenis“, - žurnalistams Prezidentūroje po susitikimo trečiadienį sakė D.Grybauskaitė.

„Turime užsisenėjusią problemą įvairių duomenų bazėse, taip pat ir Registrų centrą, kur norint įdėti vieną ar kitą dokumentą ar duomenis net valstybinės įmonės turi mokėti dideles sumas. Taigi iš tiesų turime nesusipratimą, kuris nebuvo taisomas daugelį metų“, - kalbėjo šalies vadovė.

Pasak jos, valstybės įmonėms reikalinga pertvarka, kad jų valdymas būtų ne tik efektyvus, bet ir skaidrus bei generuojantis valstybei pajamas.

„Kol kas matėme atvirkštinę tendenciją“, - teigė D.Grybauskaitė.

Prezidentė pridūrė, kad naujajai Vyriausybei teks toliau skaidrinti ir supaprastinti viešuosius pirkimus, realiai riboti kadencijas viešajame sektoriuje ir stiprinti kontroliuojančias institucijas, nes jų veikla mažina korupciją ir gali padėti sutaupyti valstybės lėšas.

Pasak šalies vadovės, valdantieji taip pat turės peržiūrėti funkcijas valstybės tarnyboje ir nereikalingus etatus naikinti.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis džiaugėsi, jog prezidentės išvardyti prioritetai viešajame sektoriuje ir valstybės įmonių pertvarkoje atsispindi ir Vyriausybės programoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių