Prezidentė vyks darbo vizito į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį, gruodžio 12 d., išvyksta darbo vizito į Kijevą, kur susitiks su Ukrainos vadovu Petro Porošenka ir dalyvaus devintajame Lietuvos ir Ukrainos Prezidentų tarybos posėdyje.

Prezidentai aptars Ukrainos europinę integraciją ir galimybes Ukrainos žmonėms kuo greičiau po Europą keliauti be vizų. Šalių vadovai taip pat apžvelgs Ukrainoje vykdomas reformas, saugumo padėtį šalyje, Minsko susitarimų įgyvendinimą. Susitikime daug dėmesio bus skiriama kovai su įsišaknijusia korupcija. Lietuva, pati nuėjusi ilgą valstybės skaidrinimo kelią, turi vertingos patirties, kuri gali būti naudinga ir Ukrainai. Pagal Korupcijos suvokimo indeksą Lietuva yra 32 vietoje, Ukraina – 130.

Lietuvai ir Ukrainai minint diplomatinių santykių 25-metį, D.Grybauskaitė atidarys Lietuvos vardo skverą Kijevo centre.

Šalies vadovė taip pat atidarys antrąjį Lietuvos ir Ukrainos ekonomikos forumą, kuriame dalyvaus beveik 200 abiejų šalių verslo atstovų. Lietuvą ir Ukrainą sieja glaudūs ekonominiai ryšiai, šioje šalyje veikia lietuviško kapitalo prekybos tinklai „Novus“, įkurtas „Grigeo“ popieriaus fabrikas, eksportuojama „Vičiūnų“, „Žemaitijos pieno“ ir kitų įmonių maisto produkcija. Praėjusiais metais dvišalė Lietuvos ir Ukrainos prekybos apyvarta siekė 840 milijonų eurų.

Prezidentės vizito metu bus pasirašomi ir abiem valstybėms svarbūs dokumentai. Šalių vadovai pasirašys strateginio Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimo gaires 2017–2018 metams bei paskelbs bendrą politinę deklaraciją, skirtą 25-ajai diplomatinių santykių sukūrimo sukakčiai.

Taip pat bus pasirašomi Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimo susitarimai aplinkos apsaugos ir sveikatos apsaugos srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Vis dar bando savo "neitiketina" svarba parodyti. Europos lyderiai nedaug i kalbas lenda su Porosenka. O lesbauskaitei,- labiausiai reikia. Vaziuok, kur tu nori... Tegul visi dar labiau is musu juokiasi... Suka!

as

as portretas
gereu savus remru , ragoze nitasyta.

Anonimas

Anonimas portretas
du didziausi darbininkai susitiko ....... kad juos kur velniai pasikinke velnio nujotu
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių