Lietuvos prezidentė Kijeve: turime ir galime padėti Ukrainai

  • Teksto dydis:

Su dideliais iššūkiais susiduriančiai Ukrainai būtina padėti įgyvendinti sudėtingas reformas, sako Kijeve viešinti Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Šiandien Ukraina susiduria su itin dideliais iššūkiais – atplėšta jos teritorijos dalis, Rytuose vykstančiame kare žūsta jos kariai ir taikūs gyventojai. Tuo pat metu ši šalis turi įgyvendinti sudėtingas, bet valstybės ateičiai būtinas reformas. Ukrainai sunku. Todėl turime ir galime jai padėti", – pranešime spaudai teigė prezidentė.

D.Grybauskaitė Kijeve susitiko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka. Kiek vėliau numatoma jų bendra spaudos konferencija.

Prezidentė pabrėžė, kad Ukrainai yra labai svarbu nedelsti ir įgyvendinti Asociacijos ir laisvosios prekybos sutarties su ES nuostatas bei kitas būtinas reformas, o Lietuva gali pasiūlyti reikalingą ekspertinę pagalbą ekonomikos, teisėtvarkos, energetikos, transporto ir kitose srityse.

Anot D.Grybauskaitės, Ukrainai patiriant karinį puolimą, itin svarbus bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityse. Lietuva reabilitacijai priima sužeistus Ukrainos karius, teikia maisto, drabužių, medicinos pagalbą ir, pasak Prezidentūros pranešimo, yra pasirengusi artimiausiu metu ją padidinti.

Siekiant perduoti Lietuvos sukauptą modernios kariuomenės kūrimo patirtį, ketinama kviesti daugiau Ukrainos karių studijuoti Lietuvos karo akademijoje, rengti bendras pratybas ir baigti kurti trišalę Lietuvos, Ukrainos ir Lenkijos brigadą, nurodoma pranešime spaudai.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitėkaras UkrainojePetro PorošenkaArsenijus Jaceniukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jei gali padek is savo kisianiaus,o ne mokesciu moketoju

jei gali padek is savo kisianiaus,o ne mokesciu moketoju  portretas
pinigais.kiek lietuvoje yra vargsu,ligoniu kuriems reikia paramos ir pagalbos,atsigrezkime i juos.ka reiskia,turime ir galime padeti?kodel ,pensininkams pensiju kompesavimas neigyvendintas iskart,bet mokama dalimis?sako pinigu nera.o svetimiems sako ,padeti turime ir galime.kur teisybe.?

cha cha cha

cha cha cha   portretas
Vietoje debilo RUSO atsirado dar didesnis Lietuvos juodintojas ir bėdų skaičiuotojas.

O savo

O savo portretas
žmonėms padėti nenorite? Pensininkams,neišgyvenantiems, neturintiems ne tik vaistų, bet net paprasto maisto;juodai badaujantiems studentams, kalantiems parsidavusių senių-partškurų dėstomus, brangiai apmikamus mokslus;jaunoms, dirbančioms šeimoms, neleidžiančioms sau turėti vaikų, nes nebus už ką jų auginti;apgaudinėjamiems, išnaudojamiems vairuotojams,darbininkams,siuvėjoms, pardavėjoms ir kt.daug dirbantiems- vergaujantiems išgirtiesiems Lietuvos verslininkams,bet gaunantiems MINIMUMĄ žmonėms;biudžetininkams, mokytojams, auklėtojoms..ARGI JIEMS NEREIKIA PADĖTI?///Irdar 1 pasiūlimas:JEIGU JUMS VISŲ PIRMA RŪPI PADĖTI UKRAINAI MŪSŲ VISŲ SĄSKAITA,O NE SAVO LIETUVOS ŽMONĖMS,TAI IR DEKLARUOKITE KAD DIRBATE BŪTENT JIEMS.BET NE LIETUVAI!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių