Prezidentė ragina emigrantus rinktis Lietuvą

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį Prezidentūroje drauge su Jurgio Didžiulio projektu „ToBe.lt“ paskelbė iniciatyvos „Rinkis Lietuvą“ pradžią.

Šios akcijos metu šalies vadovė ypatingą dėmesį skirs į Lietuvą grįžusiems ir savo ateitį čia jau kuriantiems žmonėms. Prezidentė susitiks su į Lietuvą grįžtančiais emigrantais, lankysis grįžusių į Lietuvą gyventi žmonių įkurtose verslo įmonėse, inicijuos priemones grįžusiųjų integracijai stiprinti ir dės pastangas šalinti biurokratines kliūtis sugrįžtantiems, pranešė Prezidentūra.

„Išties ir važinėdama po užsienį, ir matydami laiškus iš mūsų žmonių matome ir net tendenciją, kad grįžta vis daugiau ir daugiau. Praktiškai tikrai pasieksime tą laiką, kada grįš daugiau žmonių negu išvažiuoja. Aš tuo įsitikinusi esu. Bet reikia padėti. Pirmiausia reikia įkvėpti rinktis Lietuvą“, – per renginį kalbėjo D.Grybauskaitė.

Bet reikia padėti. Pirmiausia reikia įkvėpti rinktis Lietuvą.

Antradienį renginyje patirtimi apie apsisprendimą grįžti ir savo ateitį kurti Lietuvoje dalijose profesinių aukštumų pasiekę šalies gyventojai, į tėvynę iš emigracijos sugrįžę lietuviai ir Lietuvą savo veiklai pasirinkę užsienio šalių piliečiai.

Šventėje dalyvavo iš Kolumbijos į Lietuvą grįžęs dainininkas Jurgis Didžiulis, menų fabriko „Loftas“ įkūrėjas, prieš 20 metų mūsų šalyje gyvenimą nusprendęs kurti atlikėjas ir verslininkas Viktoras Diawara, verslininkas Vladas Lašas, žurnalistė ir rašytoja Beata Nicholson, užsienyje išsilavinimą įgiję ir pasiūlymų dirbti svetur atsisakę, tačiau puslaidininkių lazerių gamyklą Vilniuje atidarę įmonės „Brolis Semiconductors“ įkūrėjai broliai Vizbaros ir kiti.

Emigracija laikoma viena didžiausių Lietuvos problemų. Per pirmąjį šių metų pusmetį išvykimą iš Lietuvos deklaravo 31 tūkst. 731 asmuo. Pernai per šį laikotarpį oficialiai emigravo 21 tūkst. 248 asmenys. Per tą patį laikotarpį imigravo 11 tūkst. 962 žmonės, pernai  – 9037.

Vien pernai iš šalies emigravo per 50 tūkst. piliečių, o per visą nepriklausomybės laiką Lietuva neteko beveik ketvirtadalio gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestutis

Kestutis portretas
Gerai, kad Prezidentė reiškia tokią iniciatyvą. Tik va tuščiais pažadais nieko neprisikviesi. Jos Ekscelencijai patartina pirmiausia realiai padaryti Lietuvoje tvarką. Pvz., įvykdyti prie Prezidentūros 2017-08-21 prasidėjusios bado akcijos organizatorių reiklavimus ir tuo bent jau bandyti sustabdyti tą reiškinį, kuris čia vadinamas emigracija. Dabar gi susidaro įspūdis, kad emigracija jau pasibaigė, prasidėjo evakuacija, todėl tokios priemonės jokių rezultatų neduos.

Emigrantas

Emigrantas portretas
Banditai uzsivilko kostymus uzsiriso kaklaraisciu ir jau verslininkai kiti seimunai.Kai saugumo vadas ataskaita duos tautai o i seima eis su antrankiais. Kodel niekas nekalba apie tuo kurie dirba lietuvos įmonėje o dirba užsienyje vairuotojai ,statybininkai kur slaugo senukus.Kaip tie žmonės ar jie emigrantai ar pusiau emigravę? Šitiem tik maža žingsnis ir ate LIETUVA o tokiu beveik dauguma likusių. Dirbo zmogus Lt firmo vairuotoju apskaičiavo kokia bus pencija 216 eur Ar tai pasityčiojimas is musu. Ate lietuvai mokesčiai geriau dirbsiu vokietijoje tiesiogiai.

meilė

meilė portretas
ar musu valstybes,LIETUVOS,vadove jau tapo reklamos veidu,,,,reklamuoja grižti emigrantus,aukoti vaiku vasaros stovyklose,,,nemaciau dar nei vienoje EUROPOS SAJUNGOS šalyje tokiu reklamuotoju ,skurdina cia gyvenancius ir dar kviecia grižti emigrantus,dar jiems ir primokes,,,GEDA,GEDA,GEDA
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių