Prezidentės patarėja: euras neleis Lietuvos išplėšti iš Europos

  • Teksto dydis:

Lietuvos prisijungimas prie euro yra dalis šalies geopolitikos, teigia prezidentės patarėja.

„Euro įsivedimas ir dalyvavimas tokioje euro grupėje ir euro grupės susitikimuose, sakyčiau, yra dalis mūsų geopolitikos. Būsime arčiau Europos centro, būsime toje Europos dalyje, iš kurios Lietuvos jau nebus galima išplėšti vien grasinimais ir gąsdinimais“, - interviu Žinių radijui sakė prezidentės vyriausioji patarėja teisės klausimais Jovita Neliupšienė.

Jos teigimu, dalyvavimas euro zinoje rodo stiprėjančią šalies kiekybinę ir kokybinę integraciją į Europos Sąjungą. Svarbu. kad Lietuva dalyvaus priimant sprendimus, o ne tik juos įgyvendinant.

„Kad mūsų dalyvavimas euro zinoje iš principo rodo stiprėjančią mūsų kiekybinę ir kokybinę integraciją Europos Sąjungoje. Na ir galų gale, mes patenkame į konkurencingiausių ir svarbiausius sprendimus Europos Sąjungoje priimančių šalių grupę (...) Mūsų pasirengimas euro zonai buvo palankiai įvertintas ir tarptautinės bendruomenės, ir tarptautinių reitingų agentūrų. Tai įtakoja ir mūsų ekonomikos, ir mūsų verslo skolinimosi galimybes - turime vieną aukščiausių savo istorijoje reitingų. Kita vertus, svarbu, kad atlikome savo namų darbus“, - sakė J.Neliupšienė.

Prezidentė D.Grybauskaitė šią savaitę dalyvaus Europos Vadovų tarybos bei Euro grupės posėdžiuose.


Šiame straipsnyje: euraseuraieuro įvedimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

prane

prane portretas
o kada lietuva bus isplesta is skurdo gniauztu?rusai maitino pazadais, dabar litvinu kamunystai ta pati zada.

nu ir

nu ir portretas
pašnekėjo,ji durna ar tik apsimeta? Kam šnekėt tokias nesąmones.Jei ES subyrės,tai vėl galės plaut pinigus,nes reiks atstatyt valstybinę valiutą,o nauda daugiausiai tai valdininkams,nes galės bet kurioje šalyje nusiimnėt pinigus be nuostolių,tik nuostoliai bus padaryti Lietuvai.Tuo labiau,kad dauguma šalių tūrėjo didesnę naudą kai buvo keičiama valiuta,taip pasipildydavo valstybinis iždas..

???

??? portretas
Ir galutinai paskandins skurde?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių