Baigiant prezidentės kadencijai – ekspertų įvertinimas: kur galėjo pasitempti labiau?

  • Teksto dydis:

Baigiantis antrajai prezidentės Dalios Grybauskaitės kadencijai kai kurie ekspertai teigia, kad šalies vadovė gana aktyviai prisidėjo prie ekonominės aplinkos kūrimo, tačiau jie pasigedo didesnio dialogo su verslu, rašo „Verslo žinios“.

„Investuotojų forumo“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė sako, kad prezidentė neabejotinai prisidėjo prie verslo skaidrinimo, kovos su korupcija, tačiau likusi nelabai suprantama prezidentės pozicija, pavyzdžiui, dėl naujojo Darbo kodekso. Kartu R. Skyrienė įžvelgė ir per didelį „prezidentės užsidarymą nuo verslo“.

„Tai buvo argumentuojama noru išvengti kokių nors rizikų, susijusių su pernelyg tampriu bendravimu su verslu. Noras suprantamas, bet manome, kad galbūt vertėjo ir šiek tiek lanksčiau pažiūrėti į bendravimą ir bendradarbiavimą su verslo atstovais, labiau girdėti jo argumentus ir pasiūlymus“, – sakė R. Skyrienė.

Viešųjų ryšių specialistas Mykolas Katkus atkreipė dėmesį į teigiamą šalies vadovės veiklą verslo skaidrinimo srityje, bet, pasak, jo, baigiantis antrajai prezidentės kadencijai, Lietuvoje matyti priešinga situacija nei buvo prieš dešimtmetį – iniciatyva kur kas labiau pasvirusi į valstybės pusę ir nutolusi nuo verslo. Eksperto teigimu, abu kraštutinumai yra ydingi.

Jo nuomone, kito prezidento ar prezidentės viena iš užduočių „galėtų būti pabandymas paieškoti balanso tarp verslo ir valstybės, taip pat didesnio dialogo su verslu paieška“.

BNS primena, kad D. Grybauskaitė prezidento rinkimus laimėjo 2009 ir 2014 metais. Jos antroji kadencija baigsis šiemet liepos 12 dieną.

Prezidento rinkimai šalyje vyks šių metų gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

didziausia beda

didziausia beda portretas
liko korumpuoti teismai

gailestis

gailestis portretas
kas ja pastate tam ir dirbo ane dedule gal turi pries ka nors

eXpErTaS

eXpErTaS portretas
Buvusiu ETATINIU komunistu,KGBistu nebuna.Jie istikimai dirba seimininkui po siai dienai.Del to ir islaptino KGB archyvus 75 metams.Bet Masva isdave savo sebrus Magnojia, Satrija,Sputnika.Kuo jie nusidejo Maskvos seimininkas,tik jie zino,kodel juos paviesino,.Vot tokie musu valdoves darbo rezultatai.Irode kam ji dirba.Rezultate Lietuva paklubdyta ant keliu.O ju riksmas Rusai puola tai ju kvaila maskute.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių