Prezidentinių reitingų lyderiams debatuojant, protestavo A. Juozaičio šalininkai

Pirmadienį vakare šalia Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos į protesto akciją rinkosi kandidato į prezidentus Arvydo Juozaičio šalininkai, nepatenkinti, kad bibliotekoje organizuojamuose debatuose diskutuoja tik prezidentinių reitingų lyderiai - Seimo narė Ingrida Šimonytė, premjeras Saulius Skvernelis ir ekonomistas Gitanas Nausėda.

Į protestą žmones kvietęs A. Juozaitis pats prie bibliotekos nepasirodė.

Į protestą susirinkę A. Juozaičio bendražygiai teigė, kad kandidatas į prezidentus nepasirodė, nes jo niekas nepakvietė į nacionalinėje bibliotekoje vykstančius debatus.

Net ir nepasirodžius A. Juozaičiui, apie pusšimtis protestuotojų turėjo progos pabendrauti su kitu kandidatu. Į debatus atvykęs Gitanas Nausėda atsakė į susirinkusių žmonių klausimus.

Taip pat protestuotojai klausimais apipylė ir kandidato į prezidentus Sauliaus Skvernelio patarėją Skirmantą Malinauską. Klausimų buvo tiek, kad S. Malinauskas nespėjo į juos atsakinėti.

Į debatus atvykusi kandidatė į prezidentus I. Šimonytė į kalbas nesileido, o protestuotojai ją palydėjo šaukdami „Gėda!“.

Pačioje protesto akcijos pabaigoje prie protestuotojų prisijungė ir savo palaikymą išreiškė kitas kandidatas į prezidentus europarlamentaras Valentinas Mazuronis. Jis teigė, kad jau anksčiau kritikavo debatus, kai diskutuoti kviečiami tik reitingų lyderiai.

„Yra trys kandidatai, kurie yra bandomi parodyti taip, lyg daugiau kitų kandidatų nėra. Tai yra grubus Lietuvos žmonių kvailinimas ir demokratijos principų pažeidimas. Aš noriu tikėti, kad Lietuvos žmonės tą supranta ir specialiai nepalaikys nei tokių renginių, nei tokių debatų, nei tokiu būdu peršamų kandidatų“, - sakė V. Mazuronis.

Pirmadienį sambūrio „Lietuva yra čia“ lyderis ir kandidatas į prezidentus A. Juozaitis Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) apskundė Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje rengiamų kandidatų į prezidentus debatų organizatorius ir pakvietė žmones pirmadienio pavakarę rinktis į protesto akciją prie bibliotekos laiptų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas

Juokas portretas
Du gaidžiai ir viena višta,mes tikrai prieš juos konservatpalaikiu stumemus vagis melagis aferistas ne į prezidentus,o I kalėjimą

Anonimas

Anonimas portretas
Tokiais veiksmais Lietuva apsixiko ne tik prieš savo rinkėjus, bet ir prieš visą pasaulį. Bet Lietuva neturi gi gėdos jausmo, tad visa tai tęsis toliau.

...

... portretas
Eilinis Juozaičio biznio planas: suagituot kvailelius, o paskui juos perleisti tam kuris daugiau sumokės... kaip kad ir su AMB buvo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių