Skandalai paveikė prezidentinius reitingus – rinkėjai nežino, už ką balsuoti

  • Teksto dydis:

Pirmieji reitingai po skandalų dėl politikų ir verslo ryšių turėjo stipriai paveikė prezidentinius reitingus: per mėnesį net maždaug 8 proc. išaugo rinkėjų dalis, kuri nežino už ką balsuoti, rašo portalas delfi.lt.

Kaip rodo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ gegužės 22-29 dienomis naujienų portalo delfi.lt užsakymu atlikta apklausa, nežinančių už ką balsuoti dalis siekė 18,3 procento. Balandį taip teigė 10,2 proc. apklaustųjų.

Lyderių trijulė šiuose reitinguose nekito. Populiariausiais lieka ekonomistas ekonomistas Gitanas Nausėda – 21,6 proc. (22,9 proc. balandį), Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis – 11,6 proc. (12,2 proc. balandį) ir premjeras Saulius Skvernelis – 9,7 proc. (12,8 proc. balandį).

Už buvusį diplomatą Vygaudą Ušacką gegužės apklausos duomenimis balsuotų 6,5 proc., už parlamentarę konservatorę Ingridą Šimonytę – 6 proc., „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį – 4 proc., parlamentarą konservatorių Žygimantą Pavilionį – 3 proc. apklaustųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimontė

Algimontė portretas
Kiek apklausiau potencialių rinkėjų, dauguma sakė pieš ant biliuotenių kažkokius organus. Įdomu kokius, spėkit.

Irena

Irena portretas
Netikiu apklausomis, nes tokios išankstinės, kai dar beveik metai iki rinkimų nepasitvirtina, dar nė vienas iš minimų kandidatų nepatvirtino, kad kandidatuos, gal tik Premjero elgsenoje galima įžvelgti rimtus ketinimus bolotiruotis, o kitų minimų tikrai kol kas ne, čia tik būrimas šakėm ant vandens,

Netikros apklausos

Netikros apklausos portretas
Jomis nori formuoti nuomonę, kad dauguma už tai balsuoja, balsuokite ir jūs, bet deja, turim savo nuomonę.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių