Prezidento posto siekiantis A. Butė: mane diskriminuoja, o VRK tyli

Pretendentas būti kandidatu į prezidentus Alfonsas Butė sako neturįs lygių galimybių konkuruoti su pirmas tris vietas reitingų lentelėje užimančiais asmenimis, nes žiniasklaida visą dėmesį yra sutelkusi tik į juos.

Šis procesas esą niekaip nekontroliuojamas, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) į tai nekreipia dėmesio.

„Visose televizijose ir praktiškai kiekvieną dieną įvairiose laidose ir net žiniose rodoma Ingrida Šimonytė, Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis“, - sakė A. Butė.

Advokato Pauliaus Vinklerio teigimu, ne kartą buvo kreiptasi į VRK, tačiau ji įstatymo pažeidimų nemato. Lietuvoje, pasak advokato, rinkimų kampanijos tvarka prasilenkia su Konstitucija.

Visose televizijose ir praktiškai kiekvieną dieną įvairiose laidose ir net žiniose rodoma Ingrida Šimonytė, Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis.

„Yra konstitucinis visų pretendentų lygybės principas, kuris šioje rinkimų organizavimo stadijoje yra iš esmės grubiai pažeidžiamas. Todėl dabartinė sistema yra visiškai netinkama. Tai yra pretendentams į kandidatus nėra numatytos lygios sąlygos dabartinėje stadijoje dalyvauti rinkimuose eterio prasme, būtent eterio prasme. Komercinės žiniasklaidos priemonės dabar nėra saistomos kokių nors ribojimų ir kviečia į eterį ką nori“, - pabrėžė P. Vinkleris.

Prezidento rinkimų kampanija Lietuvoje prasideda prieš pusmetį iki rinkimų, nuo tada, kai paskelbiama rinkimų data.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žemaitė

žemaitė portretas
NEGI JŪS GALVOJATE, KAD KAS NORS UŽ JUS BALSUOS? ATSIIMKITE DOKUMENTUS IR RAMYBĖ VISIEMS...

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Prezidentas jau paskirtas, visi rinkimai cirkas!

Artūras

Artūras portretas
Tai dar nesuprato nieko, juokdarys...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių