Prezidentu gyventojai mato G. Nausėdą ir S. Skvernelį

  • Teksto dydis:

Paprašyti įvardinti geriausius pretendentus į prezidento postą, gyventojai dažniausiai rinkosi šią savaitę apie kandidatavimą paskelbusį ekonomistą Gitaną Nausėdą.

Kaip rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama apklausa, 22,3 proc. respondentų mano, kad G. Nausėda geriausiai tiktų vadovauti valstybei.

Antras yra apie apsisprendimą kandidatuoti nepranešęs premjeras Saulius Skvernelis su 16,6 proc. palaikymu.

Diplomatas Vygaudas Ušackas sulaukė 12,9 proc. paramos, kita galima konservatorių kandidatė Seimo narė Ingrida Simonytė – 10 procentų.

Kauno merą Visvaldą Matijošaitį kaip geriausią kandidatą į prezidentus įvardijo 7,8 proc. apklaustųjų.

Filosofą Arvydą Juozaitį rinkosi 3,3 proc., jau atsisakiusį kandidatuoti Seimo narį Žygimantą Pavilionį 3,1 proc., Seimo narius Aušrą Maldeikienę 3 proc., Naglį Puteikį 2,8 proc., europarlamentarą Petrą Auštrevičių 2,5 proc. apklaustųjų.

Apklausos dalyvių buvo klausiama, kas iš Lietuvos visuomenės veikėjų būtų geriausi pretendentai į prezidento postą. Respondentai iš viso paminėjo 37 galimų pretendentų į prezidentus pavardes.

Reprezentatyvią gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu rugsėjo 7–16 dienomis atliko bendrovė „Vilmorus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kas

o kas portretas
mato,aklas tikrai matys ,bet kiti ne,dar Tautos prezidentas nesake Taip ,dar jis turi laiko,neskubekit su sitais,jie visiski nuliai .

aukso kardas

aukso kardas portretas
nematau ne vieno, vienas melagis (kad niekas nebrangs), kitas isvis su žmonem nesiskaito ir su jais nekalba ir neklajuso

Stasys

Stasys portretas
NEGI JUMS NEAISKU,KAD SKVERNELIS YRA VALSTIECIU,,O VALSTIECIUS MES JAU TURIM SEIME IR KEIKIAM JUOS,BET VEL RINKTI RUOSIAMES VALSTIECIU ZMOGU.ATSITOKEKITE,NES PASKUI VEL KITI BUS KALTI IR EIKITE BALSUOTI,KAD NEREIKETU VIRKAUTI,KAD NE TAS ISRINKTAS.
VISI KOMENTARAI 95

Galerijos

Daugiau straipsnių