Prezidentūra: Lietuva turi naudotis gerėjančiais santykiais su Lenkija

Prezidentės vyriausiasis patarėjas Nerijus Aleksiejūnas teigia, kad Lietuvos ir Lenkijos santykiai įgyja naują pagreitį, kuriuo, anot jo, šalis turėtų pasinaudoti, siekdama aktyvinti santykius bei įgyvendinant pradėtus projektus.

Prezidentės patarėjas Lenkijos Prezidento Andrzejaus Dudos vizitą Lietuvoje įvardijo kaip tam tikrą „pirmąją kregždę“, kurią lydės netrukus vyksiantis Lietuvos Seimo Pirmininko vizitas Lenkijoje bei Lenkijos Premjero vizitas Lietuvoje.

„Tai tas rodo, kad dabar yra tam tikras suintensyvėjimas ir, manau, kad mes tuo turime pasinaudoti“, - antradienį „Žinių radijui“ kalbėjo N. Aleksiejūnas, pažymėdamas, kad Lenkijos pusė dar kartą pabrėžė savo pasiryžimą prisidėti prie Lietuvos energetinei nepriklausomybei ypač svarbios elektros tinklų sinchronizacijos.

Prezidentės patarėjas dar kartą priminė dabartinės Lenkijos valdžiai svarbų, Prezidentės Dalios Grybauskaitės išsakytą patikinimą, kad Lietuva nepalaikys balsavimo prieš Lenkiją Europos Sąjungoje. N. Aleksiejūnas pabrėžė, kad Prezidentūra pasisako už dialogą, ne bausmės priemones, kurios būtų taikomos bet kuriai šaliai.

„Tikime dialogu, ar tai būtų migracijos klausimai, ar tai būtų teisės viršenybės klausimas, su kuriuo dabar Lenkija susiduria“, - kalbėjo Prezidentės patarėjas.

Vasario 17 d. vykusiame Lietuvos ir Lenkijos vadovų susitikime D. Grybauskaitė pareiškė, kad nesutariant Varšuvai ir Briuseliui, Lietuva nepalaikys balsavimo prieš Lenkiją Europos Sąjungoje. Lietuvos vadovė teigė, kad ginče tarp Lenkijos ir Europos Komisijos Lietuva kvies abi puses dialogui. A. Duda po susitikimo teigė dėkojantis už supratimą ir palaikymą.

ES ruošia drausminę procedūrą prieš Lenkiją dėl teismų reformos, kuri apriboja jų nepriklausomumą. Pernai gruodį EK suteikė trijų mėnesių terminą ištaisyti tai, kitu atveju Lenkijai gresia precedento neturinti sankcija - balsavimo teisės atėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Knazin ar suvalku Lenkijoje gatves ir pasai Lietuvos raidynu [nusviestos]???nors!! ir musu ir ju abeceles lotyniskos.bet vis tos bendruomenes [noredamos pasiofishuoti---- ] sumasto koki "erzeli"ir "numeta" savo pakalikams ir nerimsta BENDRUOMENE pasigavusi "didziule"minti,,tfu.,,,

...

... portretas
Lenkai privalo mums paklust!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių