Prezidentūra pozityviai vertina naująjį medikų judėjimą

Prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė pozityviai vertina besiburiantį Lietuvos medikų sąjūdį, kuris reikalauja didesnio ir skubesnio medikų atlyginimų didinimo, nei beveik du dešimtmečius medikų interesams atstovaujanti Lietuvos gydytojų sąjunga.

„Iš tiesų, ar profsąjungos, ar sąjungos, jei jose vadovas veikia 17 metų, tai, matyt, vyksta ar tam tikras suaugimas su sistema, ar pripratimas prie to, ar tie santykiai, jie visai kitaip modeliuojasi ir nebeatspindi bendruomenės lūkesčių. Tokie sąjūdžiai neatsiranda taip „iš niekur“ (...), tad tai, kas vyksta, yra vertintina pozityviai: kuo daugiau interesų grupės kels į viešumą sau rūpimus klausimus, tuo, tikėtina, labiau kvies politikai sėsti prie stalo ir spręsti“, – Žinių radijui teigė M. Lingė.

Anot jo, prezidentė pasisako už medikų problemų sprendimą „dialogo būdu“. M. Lingė pripažįsta, kad medikų atlyginimai Lietuvoje nėra konkurencingi su Vakarų Europa, Skandinavijos šalimis ir netgi žymus atlyginimų pakėlimas neišspręs medikų migracijos problemos.

Kuo daugiau interesų grupės kels į viešumą sau rūpimus klausimus, tuo, tikėtina, labiau kvies politikai sėsti prie stalo ir spręsti.

„Bet neturi būti primetamos valios, prievartos ar įsakmaus tono. Šioje vietoje galime pasitarti, įvertinti esamą situaciją. Biudžetas, kaip žinome, yra ne guminis, jis ribotas“, – pabrėžė jis.

Lietuvos gydytojų sąjunga (LGS) ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga preliminariai sutarė, kad medikų algos galėtų būti didinamos 20 proc. nuo kitų metų gegužės. Tuo metu kita grupė asmenų, prisistatančių Lietuvos medikų sąjūdžiu, reikalauja nedelsiant didinti visų sveikatos priežiūros sistemos darbuotojų, įskaitant ir gydytojus rezidentus, atlyginimus 30 proc., per artimiausius metus – dar 50 proc, o iki 2020 metų jis turėtų pasiekti vidutinį Europos Sąjungos šalių gydytojų atlyginimą. Šie raginimai viešai išplatintoje peticijoje jau sulaukė mažiausiai 30 tūkst. žmonių palaikymo.


Šiame straipsnyje: Prezidentūramedikaiatlyginimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

prezidentura sukelus didziausia negatyva

prezidentura  sukelus  didziausia  negatyva  portretas
mediku tarpe----pozityviai vertina ,,,naujajy,,,, mediku judejima.

p/b

p/b portretas
juk "vergovę", kurią mini medikai,--Lietuvoje per 27 metus ĮGYVENDINO :--konservatoriai ir socdemai VALDYDAMI ŠALĮ, --------ir tai LIEČIA ne tik medikus,švietimą, bet ir kitas GYVENIMO sritis, --------MATOSI,kad VALSTIEČIAI daro viską,kad ši"vergovė" mažėtų, bet tai REIKIA ne vienų metų sąžiningo ir NUOŠIRDAUS DARBO, --------APGAILESTAUJU,kad labai ILGAI TOLERAVOME išvardintom GRUPUOTĖM--alinant MUS, -------todėl už šią"vergovę"--neturime ir ką KALTINTI.

juk

 juk portretas
nieko tas sąjūdis apie gydymo kokybę ir gydytojų kompetenciją nekalba? Ar daug yra tikrų Gydytojų,kurie negalétų streikuoti,nes jiems ligoniai svarbiau? Juk ne ne ne sutarta,kad didins kiek biudžetas leidžia.Kovot už save reikia,bet ne lipant per kitus. Kažkaip pradeda atrodyt,kad tiems gydytojams ne tik ligoniai,bet išvis niekas daugiau nerūpi kaip tik jų plačios kišenės.Nekalbu apie tuos,kurie dir a sąžiningai ir tikrai GYDO.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių