Prie S. Skvernelio politinės jėgos nusprendė jungtis ir Lazdijų rajono „valstiečiai“

Prie ekspremjero Sauliaus Skvernelio kuriamos politinės jėgos nusprendė jungtis ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Lazdijų rajono skyriaus nariai, tarp jų – ir rajono merė Ausma Miškinienė.

Toks sprendimas priimtas ketvirtadienį vykusiame rajono skyriaus susitikime.

„Nusprendėm, kad iš 72 susirinkusiųjų vienas lieka pas Karbauskį, o visi kiti eisim pas Skvernelį“, – BNS sakė skyriaus vadovas Benius Rūtelionis.

„Pas Karbauskį lieka vienas ūkininkas iš Leipalingio. Ir merė, ir Benius, ir visa dauguma eina pas Skvernelį, nenorėjome skaldytis ir einam“, – pridūrė jis.

Apie svarstymus palikti „valstiečius“ ketvirtadienį pranešus A. Miškinienei, šios partijos lyderis Ramūnas Karbauskis BNS teigė, jog tai yra išsigryninimas – tokiems politikams rūpi tik valdžia, o ne vertybės.

Lazdijų rajono merė A. Miškinienė BNS teigė, kad „jos sprendimas galbūt buvo nuspėjamas“.

„Taip, aš traukiuosi iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos gretų ir ketinu įsitraukti į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą. Noriu ir lieku dirbti komandoje su tais kolegomis, su kuriais pradėjau savo kaip politikės kelią, su kolegomis, kurie nuo pat 2018 metų buvo konstruktyvūs bendražygiai ir dalykiški patarėjai, šiomis aplinkybėmis jie jau yra Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai“, – atsiųstame komentare sakė A. Miškinienė.

Prie S. Skvernelio kuriamos partijos žada jungtis ir Neringos socialdemokratai kartu su meru Dariumi Jasaičiu.

2016 metais nepartinis S. Skvernelis su „valstiečiais“ dalyvavo Seimo rinkimuose ir partijai juos laimėjus iki 2020 metų gruodžio ėjo premjero pareigas. Pernai į parlamentą jis taip pat kandidatavo su LVŽS.

Spalio viduryje LVŽS frakciją Seime palikę S. Skvernelis ir dar 12 parlamentarų pranešė steigiantys centro kairės partiją „Vardan Lietuvos“.

Partijos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas planuojamas kitų metų pirmąjį ketvirtį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Tai is princypo uz zaliusius balsuosiu.kad pabegusios ziurkes liktu uz borto.ir su lanzberginiais jie tikrai nesibuciuos.o skvernelio partija betkam sikna atstatys!

Purmaliai

Purmaliai portretas
Bus nauja partija mientai-kolhoznikai !

Falšivas tas Skvernelis...

Falšivas tas Skvernelis... portretas
Sirgo vėžiu, ir vis tiek ligonis braunasi politikon...Gerai, kad jis nelaimėjo Prezidento rinkimų...o tai būtų antras Hitleris...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių