Per pusmetį Darbo partija prarado beveik 2 tūkst. narių

Per pastarąjį pusmetį daugiausiai – beveik 2 tūkst. narių – prarado Darbo partija, tuo metu valdžioje esančios Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga augo, rodo pirmadienį paskelbti Teisingumo ministerijos duomenys.

„Darbiečiai“ nurodė šiuo metu turintys 12 tūkst. 517 narių. Kovą jie deklaravo 14 tūkst. 459 narius.

Teisingumo ministerijos duomenimis, per pastaruosius penkerius metus Darbo partija neteko beveik 13 tūkst. narių. 2013 metais ji buvo deklaravusi, kad jai priklauso 25 tūkst. 326 asmenys.

Darbo partijos būstinės vadovo Viktoro Fiodorovo teigimu, „darbiečių“ skaičiaus mažėjimas susijęs su nuolatine jų inventorizacija.

„Vyksta inventorizacija, stabdoma narystė, išvykus gyventi į užsienį. Taip pat nusprendėme kol kas netaisyti klaidų, kai pagal registrą neatitinka žmogaus pavardė ir asmens kodas, o tai padaryti vėliau“, – pirmadienį BNS sakė V. Fiodorovas.

Jis tvirtino, kad partijos narių mažėjimas nesusijęs su narių išėjimu.

„Šiemet atėjo 500 naujų narių. Atėjo daugiau negu išėjo“, – sakė Darbo partijos centrinės būstinės vadovas.

Anot jo, partijos sumažėjimą dvigubai per penkerius metus galima paaiškinti buvusiu jos jungimusi su kitomis jėgomis.

„Partija jungėsi kelis kartus. Vien krikščionių atėjo apie 8 tūkstančius. Iš pradžių gauni sąrašą, o tik paskui skyriai turi surasti tuos žmones ir nuspręsti, ką daryti“, – aiškino V. Fiodorovas.

Kita labiausiai per penkerius metus sumažėjusi partija – „Tvarka ir teisingumas“. Jos narių mažėjo nuo 15 tūkst. 55 prieš penkerius metus iki 12 tūkst. 43 narių dabar. Per pastarąjį pusmetį „tvarkiečius“ paliko 240 žmonių.

Žymios partijos narių dalies neteko ir pernai skilusi Lietuvos socialdemokratų partija. Ji Teisingumo ministerijai nurodė turinti 17 tūkst. 677 narius, tai yra 855 mažiau nei šių metų kovą. Nepaisant to, tai didžiausia partija šalyje.

Buvę socialdemokratai, įkūrę Lietuvos socialdemokratų darbo partiją, fiksuoja partijos narių didėjimą. Kovą ši organizacija turėjo 3 tūkst. narių, dabar – 3277.

Kita valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga paaugo 20 narių – iki 4332.

Tuo metu opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai per pusmetį neteko 280 narių. Ji nurodė šiuo metu turinti 14 tūkst. 243 narius. Tai antra pagal narių skaičių politinė jėga Lietuvoje.

Teisėsaugos akiratyje atsidūrusi Centro partija deklaravo 3919 narių. Naujienų portalas lrytas.lt skelbė, kad klaipėdietis Adomas Usenavičius kreipėsi į prokuratūrą, radęs savo pavardę tarp šios partijos narių, nors niekada nestojo į ją. Apie neteisėtą jų duomenų panaudojimą pranešė ir daugiau asmenų.

Gauta informacija perduota policijai patikslinti ir sprendimui priimti, pirmadienį BNS informavo Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Iš viso partijoms šalyje priklauso per 117 tūkst. žmonių.

Pateikti savo narių sąrašus Teisingumo ministerijai partijos privalo du kartus per metus – iki kovos 1-osios ir iki spalio 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Ne narių o dvasių atėjusių kartu su Vagnoriumi.

...

... portretas
Che: "Tuo metu opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai per pusmetį neteko 280 narių. Ji nurodė šiuo metu turinti 14 tūkst. 243 narius" - čia automatiškai priskiriami visi ką tik pakrikštytieji?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių