R. Juknevičienė prašo ištirti „Huawei“ telefonų saugumą

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Rasa Juknevičienė ketvirtadienį dėl „Huawei“ telefonų saugumo kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį.

„Kadangi Seimo darbuotojai yra aprūpinti šios kompanijos telefonais, prašau operatyviai reaguoti ir ištirti, ar minimos mobiliųjų įrenginių gamintojos aparatai nekelia grėsmių Seimui kibernetinio saugumo srityje“, - kreipimesi teigia parlamentarė.

Žiniasklaidoje skelbiama, kad šeši pareigūnai iš skirtingų JAV žvalgybos agentūrų, tarp kurių yra CŽA, FTB ir NSA, Senato žvalgybos komitetui pareiškė, kad nerekomenduotų gimtosios šalies piliečiams naudotis Kinijos bendrovių „Huawei“ ir ZTE tiekiamais išmaniaisiais telefonais.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) prie Krašto apsaugos ministerijos, reaguodamas į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie JAV žvalgybos tarnybų rekomendacijas nesinaudoti „Huawei“ telefonais, trečiadienį pranešė, kad šios kompanijos kenkėjiškų veikų kibernetinio saugumo srityje neužfiksuota, primena ELTA.

„Šiuo metu kritinės masės duomenų, kurie suponuotų, kad šio gamintojo įranga kelia grėsmę Lietuvos informacinių sistemų saugumui, neturime. Tačiau nuolat atsižvelgiame į grėsmių ir pažeidžiamumo vertinimus pasaulyje, vertiname riziką ir esame pasirengę atitinkamai reaguoti“, - sako NKSC direktoriaus funkcijas vykdantis dr. Rytis Rainys.

Ieškant efektyviausių sprendimų bei priemonių įvertintoms grėsmėms užkardyti ar atremti, NKSC taip pat bendradarbiauja su šalies valstybės institucijomis, keičiasi informacija ir konsultuojasi su Europos Sąjungos bei NATO sąjungininkėmis.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras primena, kad tiek verslo įmonės, tiek gyventojai turi individualiai įsivertinti galimas mobiliųjų įrenginių, programinės ar kitos IT įrangos naudojimo rizikas, ir rekomenduoja rinktis patikimus gamintojus ir licencijuotą įrangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Matyt pati tokį turi ir dabar poniai svyla padai .

Anonimas

Anonimas portretas
Dalbajobizmas

Arvys

Arvys  portretas
Na ką kremliaus šunys, nepatinka jums kai jūsų darbus demaskuoja??? Na, lokit, lokit, o karavanas eina toliau, durys jums užsidaro...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių