R. Juknevičienė stebės rinkimus Bosnijoje ir Hercegovinoje

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė, NATO Parlamentinės Asamblėjos (PA) prezidentė Rasa Juknevičienė trečiadienį išvyksta į Vakarų Balkanus - Juodkalniją bei Bosniją ir Hercegoviną. Ji stebės Bosnijoje ir Hercegovinoje ateinantį savaitgalį vyksiančius parlamento rinkimus.

Vizitą į Vakarų Balkanus R. Juknevičienė pradės nuo Juodkalnijos, kur susitiks su šios šalies prezidentu Milo Djukanovičiumi, parlamento pirmininku Ivanu Brajovičiumi bei kitais pareigūnais. Juodkalnija - naujausia NATO narė, į Aljansą įstojusi tik 2017 metais. Tai pirmasis NATO PA prezidento vizitas po įstojimo.

„Juodkalnijos įstojimas į NATO yra be galo svarbus žingsnis ne tik Vakarų Balkanų stabilumui, tačiau ir visos Europos saugumui. Man bus svarbu pasidalinti patirtimi, kurią sukaupėme mes, nes visos Balkanų šalys patiria didelį Rusijos spaudimą bei panašias hibridines įtakas. Parlamentinė dimensija tampa vis svarbesnė, nes rinkimai visose Europos valstybėse tampa išorinių jėgų taikiniu. Todėl mano vizito tikslas - paskatinti naujosios narės parlamento narius kuo aktyviau dalyvauti Asamblėjos darbe, kad galėtume labiau vienyti jėgas labai panašioms grėsmėms atremti, plėsti saugumo erdvę Europoje“, - pažymi R. Juknevičienė.

Ji taip pat vadovaus NATO PA delegacijai, stebint Bosnijoje ir Hercegovinoje ateinantį savaitgalį vyksiančius parlamento rinkimus, susitiks su nevyriausybinių organizacijų, žiniasklaidos atstovais.

„Ši valstybė per karą, subyrant Jugoslavijai, patyrė pačius didžiausius baisumus. Taika iki šiol yra didžiausias šios šalies tautų pasiekimas. Man Bosnijoje ir Hercegovinoje teko lankyti Lietuvos karius dar 1998 metais, tada mačiau sugriautus miestus ir kaimus. Dabar bus įdomu čia sugrįžti, Lietuvai jau antrą dešimtmetį esant NATO ir ES nare, bei prisidėti prie tolesnių demokratijos įtvirtinimo žingsnių“, - sako NATO PA prezidentė R. Juknevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Įkąskit jai į uodegą,iš pavydo nežinot kaip ją užgaulioti.Susproksit. Rasyte,nekreipk į tuos komentarus,buvai šauni ir liksi.Tegul jie pasiunta.

Liuciferis

Liuciferis portretas
Labai labai labai šlykšti boba !

As

As portretas
Tai stebetojia i sikna petarda ,tai pasakytu kas Kiesui galva nupjove ir pinigus nuo korteles pasisavino.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių