R. Karbauskis: atsitraukiame nuo ketinimų interpeliuoti I. Šimonytę, bet ne ministrus

„Valstiečiai“ atsitraukia nuo ketinimų inicijuoti interpeliaciją premjerei Ingridai Šimonytei, teigia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis. „Valstiečių“ paskelbtos šešėlinės Vyriausybės premjero teigimu, šių planų buvo atsisakyta dėl to, kad Vyriausybė vis tik nusprendė išsižadėti planų kelti mokesčius.

„Kadangi atsisakyta planuojamos mokesčių kėlimo politikos, siūlymas bus nepradėti interpeliacijos visai Vyriausybei per ministrę pirmininkę, o interpeliuoti tik atskirus ministrus“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

„Būtent mokesčiai buvo pagrindė priežastis, dėl ko mes pradėjome šnekėti apie interpeliaciją pačiai premjerei. (...) Mokesčių kėlimas krizės laikotarpiu yra pati didžiausia klaida, kokią galima padaryti. Tai, atrodo, jie jos nutarė nedaryti“, – paaiškino jis.

R. Karbauskis taip pat pripažįsta, kad net teoriškai užsitikrinti reikiamą palaikymą Seime premjerės interpeliacijai būtų buvę sudėtinga.

Kadangi atsisakyta planuojamos mokesčių kėlimo politikos, siūlymas bus nepradėti interpeliacijos visai Vyriausybei per ministrę pirmininkę, o interpeliuoti tik atskirus ministrus.

„Neturėjome iliuzijų, kad staiga gali atsirasti reikiamas balsų skaičius interpeliuoti Vyriausybei, nes ir socdemai, ir dabar naujoji frakcija („Vardan Lietuvos“ – ELTA) gali nebalsuoti už interpeliaciją“, – pripažino jis.

Be kitų opozicinių frakcijų palaikymo „valstiečiams“ nebūtų pakakę balsų pateikti interpeliaciją I. Šimonytei. Iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukus daliai parlamentarų, šiuo metu frakcijoje yra vos 22 Seimo nariai. Norint pateikti interpeliaciją reikia surinkti bent 29 parašus, o kad premjerė būtų atstatydinta, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip pusė, tai yra 71 parlamentaras.

Ketina interpeliuoti atskirus ministrus

Vis tik, R. Karauskio teigimu, „valstiečių“ šešėlinė Vyriausybė nenusigręžia nuo ketinimų interpeliuoti atskirus ministrus. „Valstiečių“ lyderio teigimu, ketinama interpeliuoti sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę, aplinkos apsaugos ministrą Simoną Gentvilą bei užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį. Taip pat, pasak politiko, yra pasvarstymų interpeliuoti ir žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką.

„Mes apie tai kalbėjome dar prieš šnekėdami apie interpeliaciją pačiai premjerei“, – akcentavo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad rugsėjo mėnesį LVŽS paragino Vyriausybę per tris savaites atsiriboti nuo mokestinę naštą gyventojams didinančios mokestinės reformos, iš esmės pakeisti COVID-19 pandemijos valdymo bei vakcinacijos strategiją, viešai atsiskaityti visuomenei už migrantų krizės valdymo kaštus bei pateikti aiškius terminus, kada bus baigti peržiūrėti migrantų prieglobsčio prašymai.

Partijos taryba tuomet įpareigojo LVŽS šešėlinį Ministrų Kabinetą, kad Seime būtų surengta interpeliacija premjerei I. Šimonytei, jei Vyriausybė šių „valstiečių“ reikalavimų neįvykdytų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Nejaugi iš tiek seimo neriu nėra 71, kad prabalsuotu, ar bijo kiti tai daryti, nesuprantama, juk vistiek ateis galas

>>>Durni žmogeliai jūs \\\\\.../////

>>>Durni žmogeliai jūs  \\\\\...///// portretas
>Berašti kvaiky,pirma išmok gramatikos,o paskui reikšk savo beprotiškas kenkėjiškas mintis.

Durni žmogeliai jūs.

Durni žmogeliai jūs. portretas
Prezidento ir Karbauskio damokslas šantažuoti laimėjusia rinkimus vyriausybė,norin nuversti rdikia dtiprių pažeidimų,štai ptezidentui apkalta reikalinga už melą ,šantažą ir nesantaikos kurstymą.Tokio idijoto per 30m.tikrai neturėjom.I antrą kadencija per covidinius lavonus.,parama nusikalteliams,antivakseriams.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių