R. Karbauskis dėl J. Narkevičiaus kreipsis į VSD: tai, kas paskelbta, yra skandalinga

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad žiniasklaidoje ketvirtadienį pasirodžius naujiems faktams dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus namo Trakuose renovacijos valdantieji kreipsis į Valstybės saugumo departamentą.

R. Karbauskio teigimu, kai kurios žiniasklaidos priemonės buvo apgautos ir taip sąmoningai buvo skleidžiama melaginga informacija apie ministrą. Anot jo, po žurnalistinių tyrimų buvo pradėta abejoti ir visos Vyriausybės darbu, todėl šie melagingi faktai pradėjo kelti grėsmę nacionaliniam saugumui.

„Šiandien galiu pasakyti, kad buvau teisus, nes tie faktai, kurie dabar aiškėja, rodo, kad viskas buvo supublikuota sąmoningai, specialiai ir tam sąmoningai buvo ruoštasi. Aš sakau, kad LRT tyrime žurnalistus kažkas apgavo ir specialiai įtraukė, ir tas vienas minimas žmogus galimai susijęs su KGB. Tai yra informacija, kurią jis pats sako ir duoda jūsų kolegei interviu, ir yra įrašai. Į tai mes turime labiau atkreipti dėmesį negu į tai, ką sako ministro atsakymai. Ministras atsakė, kaip viskas buvo, bet daug įdomiau, dėl ko jis Seime iš viso stovi ir atsakinėja į klausimus ir nebūtus dalykus, kurie neturi jokio pagrindo. Vis tai, kas buvo publikacijose ir buvo sufalsifikuota“, – sakė R. Karbauskis.

„Mes turime pradėti kalbėti apie tai, kad žmonės, atrodo, susiję su kitų valstybių interesais, veikdami kartu su opozicija ir kai kuriuo asmeniu iš Prezidentūros, veikė sąmoningai, kryptingai. Mano nuomone, tuo sukūrė grėsmę nacionaliniam saugumui ir mes dėl to kreipsimės šiandien į VSD. Skaitykite dabar jau dvi publikacijas apie visą šią J. Narkevičiaus istoriją. Jeigu jums atrodys kitaip, tai reiškia mūsų nuomonė skiriasi“, – sakė R. Karbauskis.

Vis tai, kas buvo publikacijose ir buvo sufalsifikuota.

R. Karbauskis tikina, kad valdantieji dar ketvirtadienį kreipsis į VSD.

„Šiandien mes susirinksime koalicinėje taryboje ir spręsime dėl kreipimosi į VSD. Tai, kas šiandien paskelbta, yra skandalinga. Situacija, kuri buvo kuriama nuo pat pradžių, kai prasidėjo J. Narkevičiaus puolimas, ji buvo nukreipta net į nepasitikėjimą Vyriausybe. Kai supranti, kad tie žmonės, kurie dalyvavo, yra susiję su, mūsų nuomone, kitų šalių interesais, tai pradedi galvoti, kad čia interesai sutapo opozicijos, kitų šalių, o gal ir KGB šiuo atveju. Tai turės VSD žiūrėti, ar mes nesusiduriame su veikimu prieš mūsų šalį, būtent su nacionalinio saugumo grėsmėmis“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

„Šioje situacijoje teisėsaugos institucijos turės dvi kryptis darbo. Viena, kas tai falsifikavo, kas tai kūrė ir kodėl tai buvo daroma ir kas su kuo susiję. Antras dalykas, atsakyti į klausimą ar viskas yra gerai su dokumentais“, – teigė jis.

Prašys prezidento įvertinti savo patarėją

Ažiotažą sukėlusioje susisiekimo ministro J. Narkevičiaus renovuoto namo Trakuose istorijoje valdantieji sieks ir prezidento Gitano Nausėdos pozicijos. Ketvirtadienį „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis pareiškė, kad portalui Delfi paskelbus, jog J. Narkevičiui kaltinimus dėl korupcijos renovuojant namą metęs verslininkas Aleksandras Ribnikovas konsultavosi su prezidento Gitano Nausėdos Nacionalinio saugumo grupės patarėju Dariumi Kuliešiumi, kyla būtinybė šią informaciją įvertinti atskirai.

Išplatintame pranešime teigiama, kad susisiekimo ministrui kaltinimus pareiškęs J. Ribnikovas gali būti vienaip ar kitaip susijęs su priešiškos Lietuvai valstybės slaptosiomis tarnybomis. Taip pat pabrėžiama, kad jis galėjo pasinaudoti prezidento patarėju siekdamas pakenkti Lietuvai. Šie faktai, pabrėžiama pranešime, sudaro prielaidas Koalicijos tarybai kreiptis į prezidentą, prašant įvertinti D. Kuliešiaus vaidmenį šioje istorijoje. Taip pat bus siūloma kreiptis ir į Valstybės saugumo departamentą (VSD), prašant įvertinti viešumoje pasirodžiusią informaciją bei nacionaliniam saugumui galinčias kilti grėsmes. 

„Manau, kad ir VSD šiuo atveju galėtų atsakyti į klausimą, ar asmuo, bandantis destabilizuoti Vyriausybės veiklą, platinantis šmeižtą apie vieną iš jos ministrų, veikia vien savo paties valia, o ne mums nedraugiškų valstybių saugumo tarnybų ar kažkokių kitų interesų vedinas. Panašu, kad ši ministro J. Narkevičiaus šmeižto organizavimo istorija rodo, kaip pasitelkus propagandą, dėl kažkokių priežasčių sutapus prezidento patarėjo, opozicijos bei asmenų, turinčių vienų ar kitų sąsajų su KGB, interesams, gali būti daromas poveikis ne tik Vyriausybės stabilumui, diskredituojamas ir priverčiamas teisintis vienas ar kitas politikas, bet ir siekiama paveikti svarbių strateginių įmonių, tokių kaip, „Lietuvos geležinkeliai“, veiklą, kurią kuruoja šis ministras. Ar tai ne nacionalinio saugumo klausimai? Juolab matome jau ne pirmą atvejį, kai siekiama diskredituoti ministrą, o paskui ta paskleista informacija nepasitvirtina“, – pranešime cituojamas R. Karbauskis.

Kaip skelbė portalas „Delfi“, J. Ribnikovas dėl tariamos ministro J. Narkevičiaus korupcijos viešinimo konsultavosi su D. Kuliešiumi. Prezidentūra trečiadienį tai „Delfi“ patvirtino.

„Delfi“ žiniomis, A. Ribnikovas sovietų okupacijos metais Lietuvoje yra baigęs tuometę Vilniaus aukštąją priešlėktuvinės gynybos vadų radioelektronikos mokyklą prie TSRS Vidaus reikalų ministerijos. Ją baigęs aukso medaliu, daugiau nei dešimt metų dirbo kariuomenės dalinio vadu slaptame tuometės SSRS kariniame objekte Tolimuosiuose Rytuose, Amūro srityje, netoli nuo SSRS–Kinijos sienos.

ELTA primena, kad LRT tyrimų skyrius teigia išsiaiškinęs, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotas susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, už sėkmę renovacijos konkursuose iš bendrovės „Sodžiaus būsto“ esą galėjo reikalauti 10 procentų nuo laimėtų sumų. LRT tyrimų skyriaus duomenimis, už tuos pinigus esą buvo rekonstruotas J. Narkevičiaus namas Trakuose. Pats ministras kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jei ne Česlovas,Naisių („Už taiką“) kolūkio pirmininkas, niekas to ramunio nežinotų..Todėl ir reikia kažkaip iš bandos išsiskirt.

Čia

Čia portretas
mano partijos veidas ir statytinis. Na gal sukombinavo. Sakė Jis vienoje radijųlaidų, kad dar vienam namui turi statybinių medžiagų DAR VIENAM namui. Nes jis DARBŠTUS. Keista, kad Krbsk nesikreipė į Širinskienės ( Sanša Panša su sijonu) komisiją...Ir savo n000 ha žemių nuosavybe vieno žmogaus įvaldymu.. Čia "geras" - saugumas turi lenkų kombinacijomis domėtis, tik ne rusiška salietra...

Gandragalvis

Gandragalvis portretas
Ge riausias būdas nukrepti dėmesį ir šaukti -,laikykit vagį.Pats labiau su rusija surištas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių