R. Karbauskis: džiaugiuosi, kad partiją palieka žmonės, kurie siekia valdžios vardan valdžios

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia nesureikšminąs to, kad prie ekspremjero Sauliaus Skvernelio buriamos partijos svarsto jungtis „valstiečiams“ priklausanti Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė bei visas Lazdijų rajono partijos skyrius. Politiko teigimu, reikia džiaugtis, kad LVŽS vyksta išsigryninimas ir partiją palieka žmonės, kuriems valdžia yra tikslas savaime.

„Šie žmonės siekia valdžios vardan valdžios. Mes tokie nesame. Jeigu pas mus atsiras žmonių, kurie prisijungs prie Sauliaus kuriamos partijos, tai tokiu atveju tai yra žmonės, kuriems valdžia yra tikslas savaime. Nes jeigu kalbėtume apie vertybes, mes labai gerai suprantame, kad ne vertybės šiuos žmones vienija“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Todėl „valstiečių“ lyderis teigia nesureikšminąs to, kad dalis partiečių svarsto apie galimybę pereiti į kuriamą naują partiją. Jis džiaugiasi, kad partijoje, anot jo, vyksta išsigryninimas, lieka tie asmenys, kurių vertybės atitinka ir LVŽS poziciją.

„Vyksta išsigryninimas, jis galbūt dar neįvyko, jis galbūt dar vyksta kaip procesas. Tai šioje situacijoje, manau, kad išsigryninimas bet kam yra naudingas. Galbūt tai paveiks kažkokius rezultatus vėliau, bet mums tai yra labai svarbu, mes tikrai nenorime savo gretose turėti žmonių, kuriems valdžia yra savitikslis dalykas“, – sakė R. Karbauskis, akcentuodamas, kad S. Skvernelis LVŽS narius jungtis prie jo kalbino jau nuo vasario mėnesio.

Nes jam valdžia yra tikslas, o mūsų sąjunga, LVŽS, nebuvo sukurta vardan valdžios, mes turime labai tvirtas vertybes, mes joms atstovaujame, mes jas giname.

„Todėl kai dabar šneku su savo žmonėmis, sakau, tai džiaukitės, kad dabar išeina kažkas, nes tas žmogus neišduos tada, kai taps tarybos nariu ar Seimo nariu. Nes jam valdžia yra tikslas, o mūsų sąjunga, LVŽS, nebuvo sukurta vardan valdžios, mes turime labai tvirtas vertybes, mes joms atstovaujame, mes jas giname“, – taip pat pažymėjo jis.

R. Karbauskis pabrėžia, kad merai, įskaitant ir apie perėjimą į naująją partiją „Vardan Lietuvos“ svarstančią Lazdijų rajono merę A. Miškinienę, skaičiuoja, koks sprendimas yra politiškai naudingesnis. LVŽS pirmininkas taip pat atkreipia dėmesį, kad Lazdijų merė praėjsią kadenciją Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje dirbo žemės ūkio viceministre. Todėl, pasak jo, nieko keisto, kad politikei siūloma pereiti į kuriamą naują partiją.

„Jeigu šnekėtume apie Ausmą kaip asmenybę, mes ją gerbiame, ji gera merė, LVŽS tikrai nesidžiaugtų, jeigu Ausma išeitų, bet logiškai mąstant, pagrindinis argumentas, kuriuo ją bandys įtikinti, kaip aš suprantu, kad kažkada jai buvo suteiktas darbas“, – sakė R. Karbauskis.

Vis tik „valstiečių“ lyderis pabrėžia, kad kelių Seimo narių ar savivaldybių tarybų narių nutrupėjimas LVŽS partijai nepakenks.

„Jei mūsų bus keliais mažiau Seime ar savivaldybių tarybose, LVŽS nuo to nepasikeis. Pasikeis tik politika, nes atsiras dar viena liberali partija ir atitinkamai didės rizika, kad tie liberalūs sprendimai, kuriuos mes dabar kol kas sugebame atmušti vienaip ar kitaip, jie gali praeiti“, – teigė R. Karbauskis.

„Tai mūsų frakcijos žmonių veidai šiandien tikrai su šypsenomis yra, nes mes suprantame, kad ta įtampa, kuri tvyrojo, pastovūs konfliktai, kurie buvo dėl vertybinių dalykų, kai Saulius reikalaudavo kažkokių sprendimų, jie niekada naudos nedavė“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje S. Skvernelis pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė dar trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę Seimo nariai. Kiek vėliau šią frakciją papildė Lietuvos regionų frakcijai priklausęs parlamentaras Zigmantas Balčytis.

Spalio mėnesį naujai įkurta Seimo frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė steigianti naują partiją. Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaida

Klaida portretas
Didžiausia klaida -- išėjimas iš Seimo. Užleido lyderystę Skverneliui. Dabar teks naują partiją kurti.

onute

onute portretas
Gražink mano balsa sukčiuviene Padėk valstietės bilieta ir eik pas Armoškaite kur tau ir vieta

Esu iš LAZDIJU

Esu iš LAZDIJU portretas
Man gęda kad ta miškinienė apgavo mus mes balsavom už valstiečius žmonės LAZDIJUOSE nusivile kad ši mergužėlė juos apgavo nei gėdos nei sažinės Fui
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių