R. Karbauskis neįžvelgia konflikto tarp valdančiųjų ir prezidento

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako nematantis konflikto tarp valdančiųjų ir prezidento Gitano Nausėdos, veikiau išsiskyrusias nuomones, taip pat tikisi, jog įtampa „nepereis į principų kovą“.

„Mus bando supriešinti dabar, o prezidento pasakymas, kad reikia mokytis iš klaidų, be abejonės, visi darom klaidas, ir valdanti dauguma, ir Vyriausybė, ir Prezidentūra. Šitoj situacijoj, aš labai tikiuosi, kad mes nepereisim į principų kovą, o rūpinsimės, kaip priiminėt valstybei naudingus sprendimus“, – BNS penktadienį sakė R. Karbauskis.

Taip „valstiečių“ vadovas reagavo į prezidento G. Nausėdos žodžius, kad jis yra „konflikto stadijoje“ su valdančiąja koalicija, tačiau matantis bendro darbo galimybių, jei bus pasimokyta iš konflikto.

„Manau, kad dar ir su šia valdančiąja koalicija bus galima nemažai nuveikti, su viena nedidele sąlyga – jei šis konfliktas išmokys mus šio bei to“, – ketvirtadienį interviu „Delfi Dėmesio centre“ sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas situaciją komentavo po sprendimo nepritarti premjero Sauliaus Skvernelio pateiktai jo patarėjo Luko Savicko kandidatūrai į ekonomikos ir inovacijų ministrus. Valdantieji anksčiau nusprendė palikti poste prezidento pasitikėjimą praradusį susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių.

Palyginti su tuo, kas buvo praėjusią kadenciją, su prezidente D. Grybauskaite, tai tikrai buvo konfliktas.

R. Karbauskis sako, kad dabartiniai santykiai su Prezidentūra nėra konfliktiniai, priešingai nei buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės kadencijos metu, bet įtampą taip pat kaitina ir prezidento patarėjų korpusas. 

„Palyginti su tuo, kas buvo praėjusią kadenciją, su prezidente D. Grybauskaite, tai tikrai buvo konfliktas. Ten buvo problemos jau kitokio pobūdžio, mes nuo pat pirmos minutės jautėm nepasitenkinimą, kad iš viso esam politikoj, šiuo atveju tikrai to nėra. (...) Į kažkokius reiškinius, sprendimus turim skirtingą nuomonę (su G. Nausėda – BNS), mes suprantam, kad yra tam tikrų problemų su žmonėmis, kurie dirba Prezidentūroj, ir didina įtampą“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Konstruktyvumo mūsų bendravime yra daug, galbūt problemos tos, kad patarėjų korpusas suformuotas labai neseniai, ir kai kurios problemos iškyla tikrai ne dėl pačio prezidento, o kai kurias klaidas daro patarėjai“, – sakė „valstiečių“ vadovas.

R. Karbauskis kaip nederamus įvardino prezidento patarėjo Jaroslavo Neverovičiaus žodžius apie premjerą Saulių Skvernelį, kad dėl kaltinimų Prezidentūrai diskriminacija tautiniu pagrindu Vyriausybės vadovas „žemai nukrito ir formuluoja nepagrįstus kaltinimus“.

Valdantiesiems palikus poste J. Narkevičių, o prezidentui nepatvirtinus L. Savicko, R. Karbauskis tvirtina, kad sąsajos čia nėra ir pastarasis prezidento sprendimas neatsisuks prieš jį patį, kai pavasarį Seimui teiks savo kandidatus – vadovus į Valstybės saugumo departamentą, Valstybės kontrolę ir kitus.

„Tai savaime automatu nevyksta, kad kažkas kažką atmetinėtų, kad kažkam keršija, šitoj valstybėj bent šitoj situacijoj to būti negali, aš tuo įsitikinęs. Logika, kodėl nepaskirtas L. Savicas, mums ne visai suprantama, bet ji yra gerbiama, nes tai prezidento sprendimas“, – sakė LVŽS vadovas.

„Šnekant apie kandidatus, kurie bus teikiami Seimui, Seimas turi teisę kiekvieną svarstyti. Dabar Seimui primesti tokią prievolę, kad Seimas turės viską tvirtinti vien dėl to, kad prezidentas siūlo, nes kitaip yra karas, būtų labai negražu ir neteisinga. Seimas ir prezidentas tvirtina pagal Konstituciją įvairių pareigūnų skyrimą, dėl to, kad tokia jų prievolė, bet tai nėra daroma automatu“, – pažymėjo R. Karbauskis.

Šią savaitę prezidentas nepatvirtino į ekonomikos ir inovacijų ministrus teikto premjero patarėjo L. Savicko kandidatūros. G. Nausėda teigė, jog L. Savickui trūko praktinės patirties, siekiant įgyvendinti svarbius darbus per likusį trumpą laiką iki Seimo rinkimų rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa to ANONIMAI

Rasa to ANONIMAI portretas
LABAS LIETUVOS SALIAMONE AR JAU VISKA IŠAIŠKINAI MUMS PROTO BOKŠTE KA ŠIANDIEN TURIM DARYTI EIT PAS PSICHIATRA AR PAS EGZORCISTA AR IŠVAŽIUOTI I RUSIJA AR KUR TEN I LAUKUS MĖŠLA MĖŠTI JAU NET PASIMETĖM KUR MUSU VIETA

Anonimas

Anonimas portretas
Gal jis visai trenktas

...

... portretas
ŠIURPU kaip virtuoziškai Dėdulė naudojasi savo Trojos arkliu SS 'konfliktą' tarp Seimo ir Prezidentūros kurstydamas; kartojas Pakso laikų istorija kai IRGI Dėdulė liko nepatenkintas kad jo 'šunauja' ne jo proteže į prezidentus išrinko...ar tinka mus versti ant to paties grėblio lipt?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių