R. Karbauskis nemato prasmės atsisakyti įmonių akcijų

  • Teksto dydis:

Seimo rinkimus laimėjusių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako nematantis prasmės atsisakyti ar laikinai giminaičiams perleisti valdomų įmonių akcijas.

Jis sako, kad išsaugodamas akcijas įstatymų nepažeis.

„Aš suprantu, bet ką tai pakeistų? O jūsų požiūris į mane ar pasikeistų, jei aš perleisčiau savo akcijas savo tėčiui arba savo broliui? Tikriausiai nepasikeistų. Dėl to, aš manau, kad tas reikalavimas yra niekam netaikomas Lietuvoje. Nes tai nieko nepakeistų: jei tu tą verslą parduodi, verslą pardavei – tu verslo visiškai jokio nebeturi“, – delfi.lt konferencijoje pirmadienį sakė R.Karbauskis.

Jis sakė esąs ūkininkas, kaip ir daugiau į šį Seimą patekusių politikų, bei priminė, kad tokia dilema buvo kilusi dar 1996 metais jam patekus į parlamentą. Tuomet dėl draudimo gauti pajamas esą buvo taikoma išimtis ūkininkams.

R.Karbauskis žada deklaruoti visą turimą turtą ir ryšius bei sprendimus bei vengti bet kokio galimo interesų konflikto dirbdamas Seime.

„Aš tikrai nedirbsiu Kaimo reikalų komitete, kad išvengčiau galimų interesų konfliktų, jeigu šnekėtumėme apie interesų konfliktą. Ir Seime, kada reiks tą daryti (balsuoti – BNS), tai, be abejo, susilaikysiu, nedalyvausiu, kaip ir priklauso“, – žadėjo R.Karbauskis.

Jis valdo vieną didžiausių Lietuvos žemės ūkio įmonių grupių „Agrokoncernas“. Grupei priklauso apie 50 įmonių, veikiančių trąšų pardavimo, prekybos grūdais, žemės ūkio technika sektoriuje. Įmonių grupės valdo daugiau nei 35 tūkst. hektarų žemės.

R.Karbauskio valdoma bendrovė „Agrokoncerno grūdai“ užima 30-35 proc. Lietuvos grūdų eksporto rinkos, įmonės apyvarta pernai siekė 193,5 mln. eurų.

„Valstiečiai“ per Seimo rinkimus iš viso iškovojo 56 mandatus.

Konstitucija numato, kad Seimo narys negali gauti jokio kito atlyginimo, išskyrus atlyginimą už kūrybinę veiklą. 2004-aisiais Konstitucinis Teismas išaiškino, kad Seimo nariui draudžiama bet kokia forma užsiimti verslu, komercija ar kitokia privačia veikla, kuria siekiama pelno, t. y. Seimo narys, būdamas ir įmonės, įstaigos ar organizacijos savininkas, steigėjas, bendraturtis ar akcininkas, negali joje eiti pareigų ar atlikti darbo, jai atstovauti bei vykdyti kitų funkcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAS

VYTAS portretas
NA MATAU ANŪKĖLIO ŠAIKA JAU PILA ŽIBALĄ,ANT TAUTOS IŠRINKTŲ ŽALIŲJŲ.UŽMIRŠO OŽIUKO BOBOS AFERAS SU MORTOS MOKYKLA,DARŽELIAIS IE NEŠVARIAIS DARBELIAIS SENO OŽIO.KOLICIJA SU LENDZBIRKIŲ KLANU BŪTU ŠOKAS TAUTAI.AŠ IIR DAUGUMAS LIETUVIŲ PALAIKOME KOLICIJA,NORS IR NELABAI TIKUSIA,BET SU SOCDEMAIS.TAI JAU GERIAU NEI SUPUVĘ OŽIAI.

Renė

Renė portretas
Juk ir į valdžią milijonieriai veržiasi ne save skriausti,o sau dar daugiau turto susikrauti.Juk milijonieriaus Karbauskio šeima į Ispanija išvežta ne kukliai gyventi,o kaip milijonieriaus šeimai užsienyje.

NAGI

NAGI portretas
Įstaymai visiems vienodi. Privalės ir Karbauskis atsisakyti savo verslų. konservatoriai čia niekuo dėti, dar reiks juos paprašyti, kad eitų į koaliciją. Be konservatorių link Europos gali ir nesižvalgyti, nes kas su tokia Vyriausybe bendraus. Visi mokyti, išsilavinę, bet tarsi ridikėliai maiše.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių