R. Karbauskis patvirtino matęs slaptųjų tarnybų pažymą apie grėsmes saugumui

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis paneigė prezidentės žodžius ir patvirtino, kad jau susipažino su premjero teikta pažyma iš specialiųjų tarnybų apie kylančias grėsmes nacionaliniam saugumui.

Pasak jo, premjero vieši pasisakymai apie slaptųjų tarnybų pažymą buvo iškreipti, bet vis dėlto jis neatmeta galimybės, kad konservatoriai šalyje gali kelti nestabilumą.

„Ten apie Kremlių nėra šnekama, ten yra šnekama apie tai, kas yra Lietuvoje, kas vyksta ir kas gali atsitikti Lietuvoje. O kieno ranka - man sunku pasakyti. Kalbama apie nestabilumą, apie grėsmę valstybei, grėsmę mūsų nacionaliniam saugumui. Šitą aš mačiau, bet daugiau nieko negaliu pasakyti, nes yra grifas ,,slaptai“ ant šio dokumento“, - antradienį ,,Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Ten apie Kremlių nėra šnekama, ten yra šnekama apie tai, kas yra Lietuvoje, kas vyksta ir kas gali atsitikti Lietuvoje. O kieno ranka - man sunku pasakyti.

Pasak R. Karbauskio, premjero vieši pasisakymai apie slaptųjų tarnybų pažymą buvo iškreipti.

„Aš nelabai suprantu, apie ką šnekėjo prezidentė, kad nėra kažkokios pažymos apie konservatorius ir Rusiją. Tokios pažymos aš neskaičiau, bet apie tai nebuvo kalbos, nes viską, ką sakė premjeras, buvo smarkiai iškreipta. Konservatoriai sau prisitaikė, ką jie norėjo (...) Bet kokiame pasakyme jie atranda save“, - sakė valstiečių lyderis.

R. Karbauskis neatmeta galimybės, kad nestabilumą šalyje gali kelti ir konservatoriai.

„Nestabilumas pirmiausia naudingas užsienio šalims, kurios linki mums blogo. Šiuo atveju dėl to dažnai minima Rusija. Tas bandymas konservatorių, ypač, kad Seimas nepriimtų biudžeto, atšauktume mokesčių reformą ir t.t. Tai yra bandymas kurti nestabilumą“, - teigė LVŽS frakcijos seniūnas.

Premjeras S. Skvernelis praėjusią savaitę pranešė gavęs informacijos iš specialiųjų tarnybų apie kylančias grėsmes nacionaliniam saugumui. Jis kelis kartus kalbėdamas viešai ir Seimo tribūnoje leido suprasti, kad jo kreipimasis yra susijęs su, pasak jo, šalyje chaosą keliančia konservatorių politika. Dėl tokių premjero pasakymų kilus ažiotažui, S. Skvernelis tvirtino nesakęs, kad specialiųjų tarnybų paprašyta išsiaiškinti, ar konservatoriai yra susiję su Kremliumi.

S. Skvernelis tvirtina, kad iš žvalgybos institucijų jį pasiekianti informacija kelia nerimą.

„Patvirtina tam tikrą nerimą, tai yra svarbi informacija, mes į ją reaguojame ir reaguosime, nes tai apima visus procesus, kurie yra šalyje“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ teigė, kad nėra jokių duomenų apie tai, kad Rusijos specialiosios tarnybos kartu su konservatoriais dalyvautų streiko organizavime. Pasak jos, premjeras pirmiau pareiškė apie esamas grėsmes valstybėje, o po to ėmėsi ieškoti pažymos apie grėsmes.

D. Grybauskaitė nesolidžiu ir desperatišku pavadino S. Skvernelio siekį žvalgybos institucijas įtraukti į politinius žaidimus. Pasak jos, tai nėra solidu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jadzė

Jadzė portretas
Kaip sakoma, skęstantysis ir šiaudo griebiasi, taip ir gandriniai, mato grėsmes apie perversmą- jie patys nelaimė Lietuvai. Mokytojai antras mėnuo nakvoja Švietimo ministerijoje, pasirodo tam yra pagrindo, švietimo reformos įstatymas gal nuo kinų nusirašytas, kas belieka reikia tautai pūsti miglą apie perversmą.

Putkino klupciukas

Putkino klupciukas portretas
Reikia si Gandragalviu cara suimti,nes jis tik jis yra pavojingas Lietuvai. ! Is neoficialiu saltyniu ,kad Karbovskis ir jo sutve veikia pries Lietuva ! Dabar nupirks LAIVA. .po to sakys ,kad sugedes ir susprogs. Cia tokia " mafija " jis uzaugino per sitiek metu,juk pakliuvo i seima piemuo budamas,dar dabar memonelis pilnai nesuaugo ! Juk jis vadovauja visai " paradai " Lietuvos,padeda vykdyti is RYTU Saleles "" mylimos " Mulkis,melagis,neuroznikas,kersitojas sis antzmogis. Beda ,turi Lietuva !

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Tas grėsmes mato ne tik šis proto nup ušėlis,bet net Leopoldo kortos rodo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių