R. Karbauskis pratrūko: lieja tulžį dėl konservatorių ir prezidentės

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis apibendrino skandalą, kuris kilo paviešinus Valstybės saugumo departamento (VSD) informaciją.

R. Karbauskis trečiadienį paskelbtame komentare žarstė kaltinimus konservatoriams, tradiciškai kaltino juos prorusiškumu ir pataikavimu Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, taip pat reiškė pretenzijas prezidentei.

R. Karbauskis tikino, kad jis ir jo valdomas „Agrokoncernas“ niekada nesielgė taip, kaip elgėsi politinės korupcijos skandalo epicentre atsidūręs koncernas „MG Balitc“. Politikas pabrėžė, kad jis niekada nedalyvauja sprendimų procese, kurie susiję su žemės ūkio klausimais.

Valdančiosios partijos lyderis nevengė prisiimti nuopelnų dėl paviešintų neskaidrių verslo ir politikų santykių detalių.

Politikas savo feisbuko paskyroje rašė, kad svarbiausia politinį drebėjimą sukėlusios istorijos problema yra korumpuoti, moralės ir politinės etikos principus pamynę politikai. R. Karbauskis apgailėtinais manipuliatoriais vadino politikus, kurie naudojosi savo galia ir įtaka tenkinant verslo užgaidas ir pageidavimus.

R. Karbauskio kritikos epicentre atsidūrė konservatoriai ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Valstiečių“ lyderis reiškė pretenzijas konservatoriams Andriui Kubiliui dėl pavėluotų deklaruoti interesų, Rasai Juknevičienei dėl to, kad jos brolis, pasak R. Karbauskio, galimai turi sąsajų su strateginėmis Rusijos įmonėmis.

„Valstiečių“ lyderis, kaip ne kartą jau yra daręs, kaltino konservatorius, kad šie vadovaujasi V. Putino politikos standartais.

„Deklaruojame, kad mums nepriimtina Putino politika, tačiau konservatorių tarpe atsiranda tokių, kurie priima Putino malonę įvairiomis formomis. Tai moralu? Kritikuojame Baltarusijos vykdomą energetikos projektą, Astravo atominės statybas, bet tuo pačiu konservatorių lyderiai palaiko ryšius ir interesų deklaracijose, kaip kad A. Kubilius, slepia interesus versluose, susijusiuose su Baltarusijos administracija ir padeda jai plėtoti kitus energetikos projektus - saulės energijos ir biodujų sektoriuje“, - rašė R. Karbauskis.

R. Karbauskio komentare kliuvo ir prezidentei, kuri, pasak jo, naudodamasi verslo įtaka manipuliavo žmonių nuotaikomis.

Tokie politikai, kurie tampa įtakos agentais, imasi manipuliuoti kolegomis, slepia savo interesų lauko detales, bando priimti kažkam palankius įstatymus ar padeda gauti atsakingus postus, yra neverti politiko vardo.

Politikas pabrėžė, kad politiko vardo neverti tie, kurie slepia savo interesus, bando priimti kažkam palankius įstatymus, manipuliuoja kolegomis.

„Tokie politikai, kurie tampa įtakos agentais, imasi manipuliuoti kolegomis, slepia savo interesų lauko detales, bando priimti kažkam palankius įstatymus ar padeda gauti atsakingus postus, yra neverti politiko vardo. Tai sukčiai, kurie išnaudoja visus - tiek verslą (nes, matyt, jiems yra už tai atlyginama), tiek kitus politikus, o labiausiai apgauta lieka visuomenė“, - feisbuke rašė R. Karbauskis.

R. Karbauskis tikino, kad su juo siejamas verslas ir valdomas „Agrokoncernas“ niekada nesielgė taip, kaip elgėsi „MG Baltic“ koncernas.

„Su manimi siejamas verslas niekada nesielgė taip, kaip elgėsi „MG Baltic“. Aš niekada nesielgiau ir nesielgsiu taip, kaip elgėsi politinės korupcijos skandalo dalyviai - konservatorių, liberalų ir „darbiečių“ lyderiai. Su manimi siejamo verslo interesas labai aiškus, seniai visiems žinomas. Niekada nedalyvauju svarstymuose, posėdžiuose, sprendimų priėmimuose, kuriuose sprendžiama dėl žemės ūkio“, - tikino R. Karbauskis ir kilusį skandalą, kuomet paviešinti politikų ir verslo neskaidrūs santykiai, nevengė priskirti LVŽS laimėjimui.

„Laikome dideliu LVŽS laimėjimu, kad pavyksta tokius dalykus atskleisti ir pagaliau visuomenė sužinos, kas yra kas. Gaila, kad šis viešumas užgožia kitus Seimo ir Vyriausybės darbus, tačiau turime priimti tai kaip natūralų apsivalymo procesą. Pavasaris irgi ateina tik pralaužęs storą ledą“, - savo komentarą feisbuke užbaigė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Na, 'konservus' seniai reikėjo susodint (tada ir Prezidentė pradės normaliai elgtis).

:)

:) portretas
manau 'tulžį lieja' vietiniai 'nepriklausomi žurnalistai ' :)) ELTA rašo apie EMOCIJAS , nenusirita iki pajuokų objekto kaip vietiniai :)))) Kas dar skaito dienraščius su tokiais 'objektyviais žurnalistais ?

NA NA

NA NA  portretas
kai seime cirkinasi anūkėlis ,tai jo tulžis nesilieja ,matomai liejasi pavydas ir dėdulės kgbisto neįgyvendinti planai per anūkėlį ,o karbauskio tiesos sakymas apie Grybauskaitės intrigas ir vadovavimą mafijai ,bei anūkėlio gaujai protekcija ,virtusi karu tarp liberalų ir kgbistų landsberginių ,yra virtusi pagal purvasklaida , tik tulžies išsiliejimu ,_______nieko nepadarysi ,dabar Verygai teks gydyti Karbauskio ligą ,"tulžies išsiliejimą ",o Grybauskaitė dar ilgai mėtysis dūminukėmis ,kad paslėptu ,kokius milijardinius nuostolius padarė ji būdama finansų ministre ir statytine prezidente ,,,,,sėkmės ,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių