R. Karbauskis skubos tvarka siekia įtvirtinti naują pasiūlymą

  • Teksto dydis:

Penktadienį Seimo posėdyje numatoma ypatingos skubos tvarka svarstyti „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio teikiamas Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymo bei Referendumo įstatymo pataisas. Jomis siekiama įtvirtinti naują referendumo šalininkų sąvoką, rašo „Lietuvos žinios“.

R. Karbauskis siūlo referendumo šalininkais pripažinti įstatymų nustatyta tvarka Vyriausioje rinkimų komisijoje įregistruotus asmenis – Lietuvos piliečius, ne mažiau kaip 15 piliečių grupes, Lietuvoje įregistruotas nevyriausybines organizacijas, taip pat politines partijas, palaikančias referendumo idėją.

„Valstiečių“ vedlys sakė, kad idėjos autoriai – užsienio lietuviai, o pataisas jis teikia siekdamas sutvirtinti savo inicijuojamo referendumo dėl dvigubos pilietybės šalininkų pozicijas: „Referendumo dėl dvigubos pilietybės atveju referendumo iniciatorė yra Seimo narių grupė, taigi tik ji pagal esamą reguliavimą galėtų būti referendumo politinės kampanijos dalyve, o kiti asmenys galėtų registruotis tik kaip kampanijos oponentai“.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytoja Jogilė Ulinskaitė, vertindama R. Karbauskio pasiūlymą, įžvelgė valdančiųjų siekį neproporcingai sustiprinti pajėgas, kurios agituos už dvigubą pilietybę.

„Referendumo šalininkų įtraukimas į įstatymą atrodo keistai. Tokiu atveju agitacijoje galėtų dalyvauti ne tik referendumą inicijavęs Seimas, bet ir papildoma „palaikymo komanda“. Taip pat ir Nacionalinio radijo ir televizijos eterio laiko debatams referendumo šalininkams, referendumo iniciatoriams bei referendumo oponentams būtų skiriama po lygiai: ne mažiau kaip po penkias valandas. Taip būtų dvigubai sustiprintas referendumo palaikymo frontas – valdantieji gautų penkias valandas eterio kaip referendumo iniciatoriai, o dar penkios valandos priklausytų referendumo šalininkams“, – svarstė politologė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nusispjaut tie pasiūlymai, sakykit ar alaus ir skalbimo miltelių duosit?

arba

arba portretas
Agrokoncerne atsirado 20 laivų darbo vietų.Paklausiausios jaunos melžėjos.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Jau dabar kolchoze tvarka kaip bažnyčioj.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių