R. Karbauskis: tokių santykių su konservatoriais tikrai nenorėjome

Tokių santykių su konservatoriais tikrai nenorėjome, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis.

Pasak jo, dėl konfliktiškų „valstiečių“ ir konservatorių santykių kalčiausi pastarieji, nes, aiškino politikas, Tėvynės sąjunga tikriausiai nebuvo nusiteikusi dirbti ketverius metus opozicijoje ir turi vis dar neišblėsusį norą suardyti LVŽS. „Valstiečių“ lyderis pabrėžia, kad reikšti pretenzijas ir kaltinimus konkretiems oponentams taip pat pradėjo konservatoriai. Tačiau, žada R. Karbauskis, ateityje valdantieji tam vis mažiau skirs dėmesio.

„Ne mes iš tikrųjų padiktavome tokį stilių - pradėti mušti visiškai ne už tai, kas yra Seime daroma, o pradėti aiškintis tai, kas ko nepadarė, kas ką užmiršo“, - „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Politikas pabrėžė, kad jis pats nenorėjo, jog valdančiųjų ir opozicijos santykiai pereitų į abipusius kaltinimus ir patyčias.

Mes stengiamės dirbti savo darbą, bet kai oponentai pradeda sakyti, kad jūs esate tokie ar kitokie, kyla noras pažiūrėti, o kas jie tokie. Ir kada paaiškėja, kad iš tikrųjų spjaudoma į šulinį, iš kurio po to jiems patiems reikia gerti.

LVŽS lyderis aiškino, kad patys „valstiečiai“ norėtų dirbti Seime konstruktyviai ir nesivelti į konfliktus, tačiau, pasak jo, valdantiesiems kaltinimus žerianti opozicija pati išprovokuoja abipusius „pasišpilkavimus“.

„Mes stengiamės dirbti savo darbą, bet kai oponentai pradeda sakyti, kad jūs esate tokie ar kitokie, kyla noras pažiūrėti, o kas jie tokie. Ir kada paaiškėja, kad iš tikrųjų spjaudoma į šulinį, iš kurio po to jiems patiems reikia gerti, tai atitinkamai tokie „pasišpilkavimai“ ar informacijos paskelbimas yra atsakas į tai, ką darė mūsų oponentai“, - kalbėjo R. Karbauskis.

R. Karbauskis pabrėžė, kad ateityje „valstiečiai“ mažiau dėmesio skirs su tiesioginiu Seimo darbu nesusijusiam politinių oponentų veiklos analizavimui ir jiems reiškiamiems kaltinimams.

„Manau, kad vis mažiau į tai kreipsime dėmesį. Aš esu kolegoms sakęs, kad galbūt reikia viską bandyti nuleisti juokais, kad nepradėtų atrodyti, kad mes tik tuo ir užsiimame, kad vieni kitus kažkuo kaltiname“, - tikino „valstiečių“ lyderis.

Vis dėlto paklaustas, ar įmanomi konstruktyvūs „valstiečių“ ir konservatorių santykiai, R. Karbauskis nebuvo optimistiškas. Pirmiausia jis neįžvelgė opozicijos noro konstruktyviai dirbti dėl Lietuvos gerovės. Kartu, teigė politikas, Tėvynės sąjunga vis dar yra suinteresuota suskaldyti valdančiuosius.

R. Karbauskis aiškino, kad konkrečiai konservatorių priešiškumą „valstiečių“ atžvilgiu nulėmė tai, jog pastarieji nebuvo nusiteikę dirbti opozicijoje. Politikas sakė, kad 2016 m. formuojant valdančiąją koaliciją norėjo dirbti su konservatoriais, tačiau, anot jo, jie patys tam pasipriešino.

„Kaip aš suprantu, konservatorių partijos atstovai paskaičiavo, kad jiems nelabai apsimoka dirbti šioje koalicijoje, kadangi jie turi beveik du kartus mažiau Seimo narių. Ir jeigu tokiai koalicijai sektųsi, tai „valstiečių - žaliųjų sąjunga“ dividendų gautų daugiau. Jie (konservatoriai - ELTA) paprasčiausiai priėmė sprendimą, kad galbūt pavyks padaryti taip, kad (LVŽS - ELTA) frakcija suirtų. (...) Buvo pasirinktas variantas siekti neeilinių Seimo rinkimų. Tuo klausimu buvo dirbama labai aktyviai, ir aš manau, kad ši svajonė išlieka ir šiandien. Tačiau šiandien, kad taip atsitiks ir bus neeiliniai Seimo rinkimai, galimybių beveik nebėra. Ir dėl to ta desperacija, tokie pareiškimai ir elgesys opozicijos yra dėl to, kad jie nesitikėjo, kad reikės ketverius metus dirbti opozicijoje“, - aiškino R. Karbauskis.

Galiausiai politikas pridūrė, kad pats asmeniškai nemato priežasčių, kodėl negalėtų dirbti su konservatoriais. Tačiau, akcentavo LVŽS lyderis, tam trukdo konservatorių ketinimas išardyti „valstiečių“ partiją.

R. Karbauskis ragina konservatorius dėl jo ir kitų valdančiųjų klaidų kreiptis į valstybės institucijas

Ragina neužsiiminėti viešaisiais ryšiais

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis R. Karbauskis dėl jo ir kitų padarytų „valdančiųjų“ klaidų ragina konservatorius kreiptis į atitinkamas institucijas, o ne užsiiminėti viešaisiais ryšiais.

Komentuodamas konservatorių lyderio reakciją į pirmadienį paskelbtą LVŽS narės Agnės Širinskienės kreipimąsi į Valstybinę mokesčių inspekciją bei Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą dėl, pasak jos, Gabrieliaus Landsbergio galimai nedeklaruoto įsigytų akcijų fakto, R. Karbauskis buvo kritiškas.

„Valstiečių“ lyderis teigė, kad G. Landsbergio atsakas A. Širinskienei buvo arogantiškas, kupinas patyčių ir negražus. R. Karbauskio nuomone, konservatoriai nesistengia aiškintis valdančiųjų padarytų klaidų, nes yra linkę užsiimti viešaisiais ryšiais ir klijuoti politikams etiketes.

„Mes šitaip niekada nesielgėme ir šitaip nieko nekomentuojame. Mes nebandome iš karto klijuoti etikečių, kad tu esi KGB agentas, tu esi prorusiškas ar tu esi fašistas. Mes, jeigu turime informaciją, tiesiog ją perduodame FNTT, mokesčių inspekcijai ar dar kažkur, ir tos institucijos turi aiškinti, kaip yra, kodėl yra. O mūsų kolegos (konservatoriai - ELTA) nelabai stengiasi kam nors įduoti, jie klijuoja etiketes“, - aiškino „Žinių radijui“ R. Karbauskis.

Politikas sakė esąs dėkingas dėl surastų jo paties padarytų klaidų deklaruojant turtą bei viešuosius ir privačius interesus. Tačiau priekaištavo opozicijai, kad ši surastas klaidas nereikalingai išpūtė. Kartu R. Karbauskis svarstė, kad ir G. Landsbergis galėjo padaryti panašią, valstybei žalos nedarančią, klaidą, kaip ir jis.

„Mano paties atžvilgiu žiniasklaidos priemonės yra kelis sykius radusios klaidas. Aš jas pataisiau ir aš buvau labai dėkingas, kad jos buvo rastos. Aišku, opozicija tai pasistengė išpūsti iki begalybės. Bet kada paaiškėja faktas, kad lygiai tokią pačią klaidą galėjo padaryti Gabrielius Landsbergis, tada jau yra triukšmas, isterija neva čia kažkoks susidorojimas. Aš gi nekaltinau, kad kažkas su manimi bando susidoroti, kada rado mano klaidą“, - aiškino LVŽS lyderis.

„Jeigu ten yra (G. Landsbergio - ELTA) klaida, aš nesakau, kad čia kažkoks nusikaltimas. Paprasčiausiai yra klausimas, ar ten yra sumokėti mokesčiai. Jei mokesčiai sumokėti, tai ta klaida negalėjo padaryti problemų. Mano klaidos tokių problemų mokesčių prasme niekados nedarė“, - kalbėjo R. Karbauskis. Pasak jo, nėra žmonių, kurie neklysta.

Pirmadienį A. Širinskienė kreipėsi į valstybės institucijas, prašydama įvertinti G. Landsbergio, pasak jos, galimai nedeklaruotų akcijų faktą.

Politikė teigė, kad jai įtarimų sukėlė tai, jog G. Landsbergis gegužės 16 d. įsigijo investicinio fondo „SEB Modern Growth Fund“ vertybinių popierių už 750 tūkstančių eurų.

Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai adresuotame A. Širinskienės kreipimesi nurodoma, kad iš konservatorių lyderio ir jo sutuoktinės praėjusių metų turto deklaracijų matyti, kad 2018 metų pradžioje šeima negalėjo būti sukaupusi tokios piniginių lėšų sumos, kokia būtų reikalinga apmokėti „SEB Modern Growth Fund“ vertybinių popierių įsigijimą.

Atsakydamas į A. Širinskienės kreipimąsi, G. Landsbergis paragino A. Širinskienę „nežibinti akutėmis“, o padėti R. Karbauskiui deklaruoti pajamas ir išlaidas.

G. Landsbergis aiškino, kad „valstietei“ įtarimų sukėlusios pajamos gautos iš jo žmonos Austėjos Landsbergienės verslo daug metų kauptų dividendų. Kartu, pažymėjo politikas, jis laikosi numatytų taisyklių tiek deklaruojant pajamas, tiek sandorius. G. Landsbergis priminė, kad įvykdytą sandorį reikia deklaruoti per 30 dienų po jo sudarymo.

R. Karbauskis yra sulaukęs nemažai kritikos iš žiniasklaidos ir politikų dėl turto ir interesų deklaravimo.

Rugpjūčio pradžioje į R. Karbauskį kreipėsi konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, ragindama išsklaidyti abejones, ar jis tikrai nebedalyvauja „Agrokoncerno“ valdyme.

Rugpjūčio 8 d. „valstiečių“ lyderio atstovė spaudai Dalia Vencevičienė pranešė, kad R. Karbauskis neviešins neturtinių teisių perleidimo sutarčių dėl „Agrokoncerno“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SMAGU,TAUTA STEKENTI

SMAGU,TAUTA STEKENTI portretas
TOKIO IZULUMO KAIP ANUKELIS TAI PIESKOT REIKIA,NA NE JUK SENELIS TOKS PAT.GILE NUO SAKOS NETOLI KRENTA... TAI KO NORET,JUK MUS JAU SENIAI PALAIKE -SUNAUJA,BUROKAIS,TYCIOJOSI VYKDYDAMI IVAIRIAS MANIPULIACIJAS SU BIUDZETU,O MES TYLEJOME. IR DAR DABAR APIE JU NUVEIKTUS DARBUS NERODOME INICIATYVOS ISAISKINTI VISKA.

zelemčikui :)

zelemčikui :)  portretas
nepletkavojate ? :))) kiek iškelta bylų ? ir dėl trąšų ir dėl teritorijos , o dėl biznio Ispanijoje koks pačio reikalas ? ir vėl eilinis pasipletkinimas , nes teisėsauga priekaištų neturi ? :)

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Toki "smugį" išties sunku pakelti."Patriarchas"neabejodamas pareiškė dar tada, kad Konservatoriai yra vienintelė lietuviška partija ir atėjo visiems laikams /beveik kaip pas leniną/,o čia kaip su šlapiu skuduru per fizionomiją--liko be valdžios !.Tai kaip nepurkšnosi ir nesidraskisi ?.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių