R. Karbauskis: A. Veryga per švelniai atsakė D. Grybauskaitei, aš pasakyčiau stipriau

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad į kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką būtų atsakęs kur kas stipriau nei pats kritikos gavęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Šaliai dvi kadencijas vadovavusi D. Grybauskaitė pirmadienį A. Verygos darbą, vadovaujant Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui, aštriai sukritikavo.

„Aš manau, kad šis ministras, apie kurį ten mėgina kažkas kalbėti, kad arklių nekeičia perėjoje, tai kažin ar jį galima laikyti tuo arkliu, kuris gali apskritai ką nors patraukti. Jis labiau primena kitą gyvūną, kuris tik moka prieštarauti, neigti, neleisti ir neduoti“, – LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ sakė D. Grybauskaitė.

Tą pačią dieną, kiek anksčiau, prezidentas Gitanas Nausėda, komentuodamas opozicijos ir dalies medikų raginimus iš Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo pareigų atleisti A. Verygą, teigė, kad arklių brastoje keisti negalima.

„Keisti arklius brastoje ir dar viduryje upės yra savotiškas eksperimentavimas su visuomenės sveikata ir nemanau, kad Vyriausybė arba valdžios institucijos galėtų sau tai leisti“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė prezidentas.

A. Veryga, komentuodamas jam tekusią kritiką, LRT radijui teigė, kad kadenciją baigusios prezidentės pasisakymai naudojant „zoologinius palyginimus“ yra nesolidūs, krizės laikotarpiu sukelsiantys papildomas problemas.

Man labai liūdna, kad politikai ima žeminti žmones, kurie pasiaukodami dirba tam, kad mes visi būtume saugūs, o susirgę gautume būtiną pagalbą.

Tuo metu reaguodamas į D. Grybauskaitės žodžius, skirtus sveikatos apsaugos ministrui, R. Karbauskis atšovė manantis, kad prezidentė tiesiog negali pasigirti sprendimais, kurie būtų padaryti žmonių naudai. Jo teigimu, D. Grybauskaitė ėmė moralizuoti ir tiesiog žeminti ministrą.

„Labai tiksliai, bet labai švelniai Aurelijus Veryga įvertino Dalios Grybauskaitės pasisakymus. Aš pasakyčiau stipriau – Dalia Grybauskaitė negali pasigirti sėkmingais sprendimais Lietuvos žmonių naudai 2008-2009 metų krizės laikotarpiu, o moralizuoja ir žemina ministrą Aurelijų Verygą, kuris savo pozicijoje daro viską, kas įmanoma, apsaugant žmonių sveikatą“, – feisbuke rašė R. Karbauskis.

Jo teigimu, nėra pagrindo kritikuoti ministrą, nes, pabrėžė politikas, kai kuriose turtingose Vakarų valstybėse situacija tvarkantis su koronaviruso sukelta krize yra dar sudėtingesnė.

„Visa kritika jo atžvilgiu bliūkšta, lyginant su situacija Prancūzijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje ir daugelyje labai turtingų Vakarų Europos šalių. Jei valdžia praėjusiais metais būtų į valstybės rezervą nusipirkusi 1,8 milijono respiratorių, tai tie patys kritikai būtų pasiūlę ministrui Aurelijui Verygai pasitikrinti psichinę sveikatą. Kada skaitai, kaip dabar Šveicarijoje medikai patys plauna asmens apsaugos priemones, tai supranti, jog mes tikrai nesame sunkioje situacijoje. Sprendimai, kuriuos priėmė mūsų valdžia, jau nebeleis papulti į tokią padėtį, nes į Lietuvą keliauja dideli kiekiai reikalingų priemonių, kurių poreikis paaiškėjo kovos su COVID-19 akivaizdoje“, – teigė R. Karbauskis.

„Man labai liūdna, kad politikai ima žeminti žmones, kurie pasiaukodami dirba tam, kad mes visi būtume saugūs, o susirgę gautume būtiną pagalbą. Džiaugiuosi visuomenės reakcija, kuri, patirdama laikinus suvaržymus, rodo pasitikėjimą valdžia, dėkingumą medikams, policininkams, kariams ir visiems, kurie aukojasi, kad ši krizė kuo greičiau baigtųsi“, – feisbuke rašė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RIMAS

RIMAS portretas
GRIBAOVSKA nemokyk aukšta moksla baigusio kulturingo Verigos kas tu praėjus šnipinėjimo mokslus KGB mokslus o kaip pasidarei ekonomistė tai aišku kaip ir Lansbergys turėdamas eilinio muzikanto gabumus tapo profesoriumdu abudu dvasios ubagai

onute

onute portretas
Čiučela tarybinė išbrinkusi kaip bonža taip viska suvaldei i savo kišenes net iš banko musu varganas saskaitas išvogei kas tu du žmogus šeimos giminiu neturi bevaikė be vyro brolis ir tas apleistas tai kur dedi pinigus ne tik šeimai nepadėjai bet dar ir mus patvarkeipas save prezidenturoje žmoniu likimus spresdavai kiek pražudei doru lietuvos žmoniuant galo ir savo paštininka masiuli i tiurme ikišti sumastei kad gana jau atitarnavo abu su lansbergu vienodi tas Butkevičiu ikišo kaip per daug sužinojo vienodi KGBistiniai metodai

kauniete

kauniete portretas
LABAI JUMS VERYGA KARBAUSKI MES LIETUVOS ŽMONĖS DĖKINGI JUMS BUVO SUNKU JUK KONSERVINIAI VAGYS UŽDARĖ RAJONUOSE VISAS LIGONINES POLIKLINIKAS IŠVARĖ IŠ LIETUVOS GYDITOJUS VAISTAI BUVO NEIPERKAMI TIK VERIGOS DĖKA NEMOKAM UŽ KOMPENSUOJAMUS VAISTUS UŽTAI IR PILA PURVA TIE BRUDAI O TA AMŽINA PANELĖ KO LENDA I EKRANUS AR TAI SENATVINIS MARAZMAS AR NEMATO KAIP TAUTA JOS NEKENČIA MATYT KAD TIE LIKE LIETUVOJE KOMUNISTĖLIAI PALAIKO TAI GALVOJA KAD IR MUMS ČIA REIKALINGI AFERISTĖS IŠVEDŽIOJIMAI
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių