R. Karoblis: remsime Ukrainos pasirinkimą integruotis į NATO ir ES

Kijevo saugumo forume dalyvaujantis krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigia, kad „Ukrainos pasirinkimui integruotis į NATO ir ES įgyvendinimui yra labai svarbi visos valstybės ir jos institucijų, verslo, visuomenės vieninga pozicija.

Kartu tai bendras ilgalaikis įsipareigojimas dirbti, nepaisant kliūčių ir sunkumų. Tai Ukrainos pasirinkimas, ir mes jį palaikome bei padėsime siekti tikslo“.

Krašto apsaugos ministras R. Karoblis, susitikęs su Ukrainos gynybos ministru Stepanu Poltoraku, patikino, kad Lietuva tęs paramą Ukrainos gynybos reformoms. Taip pat akcentavo vadovavimo ir valdymo grandinės reformos, puskarininkių korpuso vystymo ir karininkų rengimo sistemos pertvarkos svarbą Ukrainos kariuomenėje. „Lietuva pasirengusi plėtoti bendradarbiavimą ir kibernetinės gynybos srityje“, - susitikime sakė ministras R. Karoblis.

„Ukrainos gynybos reformų pažanga matoma, svarbu toliau eiti į priekį ir įtvirtinti civilinės demokratinės kontrolės principus, užtikrinti tinkamą jau priimtų įstatymų įgyvendinimą bei priimti naujus gyvybiškai svarbius įstatymus. Itin svarbu kryptingos pastangos, kad reformos vyktų visuose lygmenyse - nuo taktinio iki strateginio“, - pabrėžė R. Karoblis.

Vizito metu tarp Lietuvos krašto apsaugos ir Ukrainos gynybos ministerijų buvo pasirašytas protokolas dėl tarpusavio supratimo memorandumo dėl Ukrainos karių mokymo pakeitimo. Protokolas numato neterminuotą tarpusavio supratimo memorandumo galiojimo trukmę.

 

 


Šiame straipsnyje: UkrainaNATORaimundas KaroblisES

NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
MATOSI KOROBLIO BUKUMAS.VALSTYBĖ,KURIOJE PILIETINIS KARAS,KUR JANKIAI TURĖDAMI INTERESA TIEKIA GINKLUS .TOKIA VALSTYBĖ Į NATO NEGALI BŪTI PRIIMTA.PIRMA KAROBLI IMK AUTOMATĄ IR MARŠ KARAN.KINKOS DREBA,TAI NEREIKIA KIRŠINTI IR PROPAGUOTI KARO.

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
gal po kokio 50metu gales nato eurosojusa.jis bent suprato ka jis pasake ar siaip leptelejo is bukumo

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
O jeigu Ukrainos demokratinis pasirinkimas bus integruotis i Rusija????Ar ir toliau remsite Ukrainos demokratija, ar jau nebe...???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių