R. Karoblis Ukrainoje atidarys pažintinį renginį apie NATO

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pirmadienį lankysis Kijeve, kur dalyvaus NATO savaitės Ukrainoje atidarymo renginiuose.

NATO savaitė yra pažintinis-informacinis renginys apie NATO, jame aukšto rango Ukrainos karininkai ir civiliai tarnautojai supažindinami su NATO. Ukrainos sostinėje NATO savaitė rengiama 18-ą kartą. Ją organizuoja NATO gynybos koledžas, Lietuvos ambasada Ukrainoje, kuri jau ketvirtus metus atlieka NATO kontaktinės ambasados funkcijas Ukrainoje, ir NATO atstovybė Kijeve.

Kaip nurodo Krašto apsaugos ministerija, R. Karoblis Nacionaliniame gynybos universitete sakys renginio atidarymo kalbą.

Kijeve taip pat suplanuotas ir ministro R. Karoblio susitikimas su Ukrainos gynybos ministru Stepanu Poltoraku ir Ukrainos kariuomenės Generalinio štabo viršininku Viktoru Muženko. Susitikimuose planuojama aptarti Ukrainos gynybos reformų eigą ir pasiekimus, įgyvendinamų projektų ir dvišalio bendradarbiavimo perspektyvas.

„Ukrainos saugumas ir stabilumas, pajėgumas atsakyti į kylančias grėsmes daro didelę įtaką viso regiono saugumo situacijai, todėl bendradarbiavimas su Ukraina ilgą laiką yra vienas iš svarbiausių Lietuvos užsienio ir saugumo politikos prioritetų“, – prieš vizitą ministerijos išplatintame pranešime teigia R. Karoblis.

Jis pabrėžia, kad Lietuva palaiko Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, rėmė ir toliau rems Ukrainos europinės bei euroatlantinės integracijos siekius.

Ukrainos Rytuose ketverius metus besitęsiant konfliktui, Lietuva remia šią šalį visomis teisiškai leidžiamomis formomis, įskaitant karinę paramą, pažymima pranešime. Lietuva Ukrainai yra perdavusi ginkluotės elementų, nebenaudojamos amunicijos. Lietuvos civilinėse sveikatos priežiūros įstaigose ir karių reabilitacijos centre Druskininkuose priimami gydytis sužeisti ukrainiečiai, dalyvavę antiteroristinėje operacijoje.

Lietuvos kariuomenė bendradarbiauja su Ukrainos kariuomene karinio rengimo ir mokymo srityje. Be to, Lietuva kartu su Lenkija ir Ukraina yra įsteigusios trišalę brigadą LITPOLUKRBRIG.

Konfliktas Ukrainoje įsiplieskė tuojau po to, kai 2014-ųjų vasarį per Maidano revoliuciją buvo nuverstas Rusijos palaikomas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius. Maskva atsakydama aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, o vėliau sukurstė sukilimą šalies rytuose, kad išlaikytų Ukrainą savo įtakos zonoje.


Šiame straipsnyje: Raimundas KaroblisUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tik naujas intrigu kurstymas pagal briuselio nato komanda......

Anonimas

Anonimas portretas
Tai toks nusivylimas oligarchiniu - korupciniu revoliuciniu perversmu, kad perversmo organizatoriai net kokio į pensiją įšėjusio pulkininko neatsiunčia į savo naują koloniją ? :)))

geras

geras portretas
didis profesionalas net netarnaves kariuomenej bet gerai ivaldes paklusnuma dedei semui ir europai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių