R. Masiulis: labai viliuosi, kad švietimo ministrą premjeras suras

Susisiekimo ministras ir laikinasis švietimo ir mokslo ministras Rokas Masiulis tikisi, kad ministras pirmininkas Saulius Skvernelis netruks surasti kandidatą į jo šiuo metu laikinai užimamą postą.

„Labai norėčiau žinoti ir kuo greičiau. Tai priklauso nuo mano vadovo“, - naujienų portalui DELFI kalbėjo R. Masiulis, pažymėdamas, kad jis yra ekonomistas, o ne švietimo sistemos specialistas.

Pusantros savaitės laikinai švietimo ministro pareigas einantis R. Masiulis teigė, kad šiuo metu sprendimo ieškoma su visomis profesinėmis sąjungomis, ne tik su Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesine sąjunga.

Pasak ministro, norima rasti tokį etatinio apmokėjimo modelį, kuris maksimaliai tiktų visiems. Tai nėra lengva užduotis, nes būtent etatinis mokytojų apmokėjimas sukiršino mokytojus su valdžia.

Mano tikslas, kad kompromisas būtų kuo platesnis. Kad nebūtų taip, jog sutarsime su viena profsąjunga, tada atsiras kita nepatenkinta. Reikia, kad visi sutartų.

Šis modelis, R. Masiulio teigimu, buvo neaiškus, kiršinantis mokytojus su mokyklų direktoriais, taip pat keliantis daug klausimų, susijusių su mokytojų darbo apmokėjimu.

Šiuo metu, anot ministro, vyksta vidinių išteklių paieška, kuriais pavyktų atkurti teisingumą tarp mokytojų, nustatyti naują tvarką bei išspręsti su darbo apmokėjimu susijusius klausimus.

Nuo praėjusios savaitės dirba dėl viešojo sektoriaus darbuotojų algų didinimo sukurta darbo grupė, kuri antradienį, ministro prašymu, turėtų pateikti sprendimo projektą. Jį R. Masiulis ruošiasi aptarti su mokytojais.

„Mano tikslas, kad kompromisas būtų kuo platesnis. Kad nebūtų taip, jog sutarsime su viena profsąjunga, tada atsiras kita nepatenkinta. Reikia, kad visi sutartų“, - kalbėjo laikinasis švietimo ir mokslo ministras.

R. Masiulio manymu, prieš įdiegiant etatinio mokytojų apmokėjimo modelį, pirmiausiai reikėjo daugiau tartis, iš pradžių šį modelį išbandyti keliose mokyklose, o ne įdiegti visose šalies mokyklose. Tačiau šiuo metu atšaukti šios reformos, ministro teigimu, nėra galimybių, nes tai į švietimo sistemą įneštų dar daugiau chaoso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Mokymo kokybė priklauso nuo mokytojo sugebėjimo, o ne nuo klasės dydžio. Todėl galima atleisti kas antrą mokytoją, o kitiems duoti didesnes algas Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia šviesaus proto ministro,o ne tokio kuris nemokėtų bendrauti su visomis švietimo ir mokslo įstaigomis.Viską viešai svarstyti apie esamus nesklandumus. Mokytojams gerų švenčių ir jiems ačiū už tiesos skleidimą.

Anonimas

Anonimas portretas
Svarbu, kad butu lietuvis, o ne koks arabas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių