R. Motuzas V. Putinui kalbėjo apie abipusę pagarbą ir lygiateisiškumą

  • Teksto dydis:

Skiriamuosius raštus Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ketvirtadienį įteikęs Lietuvos ambasadorius Remigijus Motuzas tvirtina, kad oficiali Rusijos ir Lietuvos pozicija dėl bendradarbiavimo sutapo.

Jis tvirtina išsakęs V.Putinui, kad Lietuva taip pat pasirengusi bendradarbiauti, tačiau tikisi abipusės pagarbos ir lygiateisiškumo.

„Savo trumpo susitikimo metu pasakiau, kad sutinkame su jūsų pozicija, esame pasirengę vystyti abipusiai naudingus santykius, bet laikantis lygiateisiškumo, pagarbos vienas kitam, tarptautinės teisės normų (...). Mūsų žinutė praktiškai sutapo, tik išsakiau, kad turime gerbti vieni kitus“, - BNS sakė R.Motuzas.

Anot jo, bendra atmosfera kartu su kitų šalių ambasadoriais įteikiant skiriamuosius raštus V.Putinui buvo oficiali, bendraujama buvo griežtai laikantis diplomatinio etiketo, tačiau šiek tiek laiko Rusijos prezidentas skyrė ir neformaliam pokalbiui, kuriame pademonstravo žinantis Lietuvos vidaus aktualijas. Ambasadorius taip pat atkreipė dėmesį, kad jo pokalbis su Rusijos vadovu kitų šalių diplomatų vertinimu užtruko ilgiausiai.

„Pats galbūt to nepastebėjau, bet kalbant su kitų šalių ambasadoriais, jiems pasirodė, kad aš ilgiausiai bendravau. Bet kalbantis buvo daugiau bendra nuostata, bendros frazės, kad turime svarstyti, diskutuoti, kodėl mūsų santykiai yra tokie“, - pasakojo R.Motuzas.

„Mūsų bendradarbiavimo su Lietuva potencialas išnaudojamas nepakankamai. Mes savo ruožtu esame pasirengę plėtoti bendradarbiavimą, laikydamiesi geros kaimynystės ir pagarbos vienas kitam principų“, – R.Motuzui sakė V.Putinas, kurį citavo Kremliaus spaudos tarnybos.

Rusijos vadovui ketvirtadienį priėmus skiriamuosius raštus, Lietuvos ambasadorius oficialiai pradėjo eiti pareigas. Oficiali ceremonija tradiciškai vyko Kremliaus rūmų Aleksandro salėje.

R.Motuzas yra septintasis Lietuvos ambasadorius, akredituotas Rusijoje. Lietuva ir Rusija oficialius diplomatinius santykius atkūrė 1991 metų spalio 9 dieną.

R.Motuzas skiriamuosius raštus įteikė kartu su dar 12 kitų šalių diplomatų: Austrijos, Albanijos, Makedonijos, Monako, Saudo Arabijos, Senegalo, Slovakijos, Filipinų, Ekvadoro, Etiopijos, Pietų Afrikos bei Pietų Sudano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių