R. Paksas: jei nusižengė mūsiškiai – bausime, jei politinė akcija – priešinsimės

  • Teksto dydis:

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas sako, kad dar anksti spręsti dėl tolesnių žingsnių po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kratos „tvarkiečių“ būstinėje - per mažai informacijos.

„Kai išsiaiškinsime situaciją, tada galime daryti vieną, antrą, trečią veiksmą. Reikia išsiaiškinti, ar čia eilinė STT akcija, ar čia mūsų kažkurių pareigūnų padaryta klaida, ar čia prieš rinkimus kažkas. Jeigu tai kažkaip susiję su tais pareigūnais (A.Juocevičiumi ir E.Raistenskiu - BNS), tai vienas jų nedirba jau pusmetį, kitas - metus. Kodėl dabar? Man daug klausimų kyla, bet kad į juos atsakyčiau, turiu per mažai informacijos“, - antradienį BNS telefonu iš Strasbūro sakė partijos vadovas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai antradienį atliko keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje. Du iš STT minimų asmenų yra buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius ir buvęs vidaus reikalų ministro „tvarkiečio“ Dailio Alfonso Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis.

A.Juocevičius iš pareigų atleistas, nes buvo atsidūręs vadinamajame juodajame STT sąraše, o E.Raistenskis šiuo metu dirba Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM direktoriaus pavaduotoju.

„Jeigu yra mūsiškiai nusižengę, bausime, ir gana griežtai, jei tai kokia nors politinė akcija, priešinsimės, ir stipriai“, - situaciją komentavo R.Paksas.

Jis teigė, kad dėl STT veiksmų trumpina darbo savaitę Strasbūre ir ieško galimybių trečiadienį grįžti į Lietuvą.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis antradienį per spaudos konferenciją patvirtino, kad atliekant ikiteisminį tyrimą sulaikyti penki asmenys, tarp jų yra ir A.Juocevičius bei E.Raistenskis. STT atliekamas ikiteisminis tyrimas susijęs su praėjusių metų Vidaus reikalų ministerijos organizuotais viešaisiais pirkimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paksiui

Paksiui                                                      portretas
Apsivyniok galvą Lolešvilės tuoletiniu popierium ir palengvės...

oplia

oplia portretas
prezidentas ,kuri nupirko rusijos verslininkas ,baus?geriau patyletu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių