R. Paksas: žmonės užmiršo istoriją apie mano apkaltą

  • Teksto dydis:

Iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkų atsistatydinantis Rolandas Paksas pripažįsta, kad prastus partijai Seimo rinkimų rezultatus galėjo lemti ir užmiršta istorija apie jo apkaltą 2004 metais.

„Tas neteisėtas procesas 2004 metais, tas antikonstitucinis perversmas, jis tuo metu užgavo daugelį žmonių, kurie balsavo už prezidentą Rolandą Paksą. Ir vieni, kiti, treti rinkimai po to žmonės (...) norėjo gerai įspirti tai sistemai už tai, kad ji pastūmė prezidentą, už kurį jie balsavo“, – žurnalistams „Tvarkos ir teisingumo“ būstinėje pirmadienį sakė R.Paksas.

„Tai buvo tokia situacija, bet gyvenimas bėga, jau prabėgo 13 metų, ir žmonės užmiršo, kas tai buvo, kodėl buvo, už ką buvo tas perversmas, kasdieniai rūpesčiai, vaikai, mokesčiai, išvykimas, emigracija, ir šitie įvykiai išsitrina, kiekvienas žmogus turi savo problemų. Gyvename kitokiu laikotarpiu, reikia konkrečių veiksmų, reikia mažinti mokesčius, didinti pajamas, spręsti emigracijos klausimus, o ne galvoti, kaip čia buvo prieš 13 metų“, – pridūrė jis.

R.Pakso interviu paskelbė „Lietuvos ryto“ televizija savo interneto puslapyje.

Jis teigė nesidžiaugiantis „Tvarkos ir teisingumo“ pasirodymu rinkimuose.

„Aš nesidžiaugiu rezultatais, ir man atrodo, kad tas darbas, kurį mes atlikome, jis buvo vertas daugiau nei 5 su kažkiek procento“, – kalbėjo politikas.

Pasak R.Pakso, šiandien partijai reikia lyderio, kuris nacionaliniuose rinkimuose gali dalyvauti be apribojimų.

„Aš manau, kad tuo metu, kai visoje Europoje, visoje Europos Sąjungoje, analogiškos partijos kaip „Tvarka ir teisingumas“, gindamos nacionalines vertybes, užima forpostus ir ima bastionus, (...) Lietuvoje dėl manęs, kadangi aš negaliu dalyvauti kaip lyderis, mes to negalime pasiekti. Reikia daryti sprendimus“, – sakė politikas.

Negalutiniais duomenimis, „tvarkiečiai“ pirmajame Seimo rinkimų ture surinko 5,3 proc. rinkėjų balsų ir taip užsitikrino penkis mandatus daugiamandatėje apygardoje. Taip pat keturi „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatai parlamentarų mandatų sieks antrajame ture vienmandatėse apygardose.

R.Paksas negali dalyvauti prezidento ir Seimo rinkimuose nuo 2004 metų, kai per apkaltą buvo pašalintas iš prezidento pareigų. Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad pareigų per apkaltą netekęs asmuo iki gyvos galvos negali eiti pareigų, kurioms reikalinga konstitucinė priesaika. Anot teismo, norint pakeisti šią nuostatą, būtina taisyti Konstituciją. Priimti tokią pataisą Seime vis neužtenka balsų.

Europos Žmogaus Teisių Teismas 2011 metų sausį konstatavo, kad dabartinis draudimas iki gyvos galvos dalyvauti Seimo rinkimuose iš prezidento pareigų atstatydintam R.Paksui yra neproporcingas. Niekaip nepriimant Konstitucijos pataisų, kurios R.Paksui atvertų kelią į rinkimus, Strasbūro teismo sprendimų vykdymą prižiūrintis Europos Tarybos Ministrų Kabinetas Lietuvai pritaikė vadinamąją sustiprintos priežiūros procedūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tauta

Tauta portretas
Kiba Dievo nėra... Lipk nuo kryžiaus ir gelbėk Lietuvą !...Net į datą pažiūrėjom,ar tikrai ne balandžio pirmoji...

KKK

KKK portretas
Paksiau niekas nieko nepamiršo,o jei tu pamirsai pasiklausyk pokalbių išklotiniu su Borka,kur jis tave prezidentą(!) auklėja kaip kokį kiemo bachūrą...

jau net žema

jau net žema portretas
Su Paksu tada buvo pasielgta labai negražiai,tačiau kiek šlykštynių per tuos 13 metų pridarė ir Pakso bendražygiai.Nekalbant apie tai,kam galėtų imponuoti "bachūriškų" manierų akiplėša Žemaitaitis,kam gali imponuoti apie asmeninę nuoskaudą vis verkšlenantis partijos įkvėpėjas,simbolis?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių