R. Valatka: korupcijos bylos turi būti sprendžiamos skaidriai ir greitai

  • Teksto dydis:

Atlikdami tyrimą dėl prekybos poveikiu, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas Seimo nario Petro Gražulio ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Jono Miliaus darbo vietose.

STT patvirtino, kad šiandien keliuose miestuose buvo atliktos kratos, poėmiai, vykdomi kiti proceso veiksmai bendrovės administracinėse, gamybinėse patalpose. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Finansinių nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamento prokurorai, atlieka STT.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime narys P. Gražulis teigia apie būsimą kratą jo darbo vietoje nežinojęs ir tai vertina kaip politinę provokaciją prieš rinkimus.

Tuo tarpu politikos apžvalgininko Rimvydo Valatkos nuomone, tokie tyrimai galėtų vykti greičiau ir skaidriau, jis prisiminė kelias valstybiniu lygiu nuskambėjusias bylas, kurios taip ir nepasiekė teismo.

„Jeigu teisėsauga jau imasi aukščiausių asmenų korupcijos, tai iš principo šitos bylos neturi trikdyti ar trukdyti demokratinio politinio proceso. Jos turi būti ir skaidriai vykdomos, ir labai greitai atliekamos laike, kad tai nelemtų rinkimų rezultatų, – sakė R. Valatka. – Kad rinkėjas, atėjęs spalio 9 d. balsuoti, žinotų, jog šita partija yra visiškai susimovusi, ana pusiau susimovusi, trečia – na, šiek tiek šešėlis krenta.“

Plačiau apie naują galimą korupcijos skandalą, susijusį su politikais, – laidoje „Aktualus interviu“.


Šiame straipsnyje: korupcijaRimvydas Valatkabylos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
”vaidina ”kad pradėjo kovą prieš korupciją ,korumpuotus valdininkus,seimo narius.Tačiau tai kova dėl lovio.Kodėl su korupciją ,korumpuotus valdininkus,seimo narius nesugaudė per 4 -is kadencijos metus.Priešrinkiminis spektaklis be pinigų.

Teisu as.

Teisu as. portretas
Kaip jau tos bylos spresis greitai.Juk visusr svogeriai,vokeliai.Nebusbteisingumo jeigu patys kaip airiai nesiimsime daryti tvarkos.Taip ir ,,peneime,,korumpuotuosius.

R. Valatka teisus

R. Valatka teisus portretas
Lietuvoje lieka vienintelė partija - STT. :) Nes kai iškelti įtarimai nesibaigia teismo nuosprendžiu - tai taip pat yra politikavimas ir prekyba paveikiu. Ir tuomet tai neturi nieko bendro su teisingumo vykdymu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių