R. Žemaitaitis garantuotas, kad rudenį vėl taps TT pirmininku

Žiniasklaidoje pasigirdus Rolando Pakso ketinimams grįžti prie Tvarkos ir teisingumo (TT) partijos vairo bei kylantys konfliktai partijos viduje dabartinio TT pirmininko Remigijaus Žemaitaičio visiškai negąsdina.

Pasak R. Žemaitaičio, rudenį jis vėl bus išrinktas partijos pirmininku, nes partijoje yra tik maža grupė žmonių, kurie nepatenkinti jo sprendimais.

„Jokių baimių neturiu, net neabejoju, nes partijoje yra sveiko proto žmonių. Kurie partijoje matė, kad su senąja valdžia partija buvo nuvaryta iki dugno, tuomet jos populiarumo reitingas siekė 1,2 proc., o dabar partijos reitingas - 7 proc.“, - Eltai sakė TT pirmininkas.

R. Žemaitaitis netiki, kad R. Paksas galėtų dalyvauti lapkričio mėnesį rengiamuose TT pirmininko rinkimuose.

Jokių baimių neturiu, net neabejoju, nes partijoje yra sveiko proto žmonių. Kurie partijoje matė, kad su senąja valdžia partija buvo nuvaryta iki dugno.

„Pirmiausia jis turi sudalyvauti, bet jis juk pasakė, kad jis „gyvenime nebedalyvaus“. Jeigu jis dalyvautų rinkimuose, tai būtų labai neteisinga partiečių atžvilgiu ir jo paties atžvilgiu. Prieš dvejus metus jis aiškiai pasakė, kad partiniuose rinkimuose nedalyvaus. Taigi tokiu atveju nesilaikytų žodžio. Jei jis dalyvautų, man tai būtų naujiena. Aš netikiu, kad jis dalyvaus, jis yra aukšto rango politikas, būtų labai keistas jo kaip politiko sprendimas. Atmetu bet kokią tokią galimybę“, - sakė R. Žemaitaitis.

Anot R. Žemaitaičio, prie partijos vairo labiausiai norėtų atsisėsti Petras Gražulis, o ne R. Paksas. Jei taip atsitiktų, R. Žemaitaitis paliktų TT partiją.

„Rugsėjo mėnesį bus matyti, rinksis taryba, spalį - kongresas, o gal ateis naujas vadovas, kadangi Petras Gražulis labai nori juo būti. Tai gal Petras kitą poziciją paims. Tai mūsų keliai ir išsiskirs tam momentui. Aš nematau galimybių dirbti su žmogumi, kuris diskriminuoja Lietuvos moteris ir vadina prostitutėmis, tai ne mano moraliniai įsitikinimai. Aš esu ne kartą minėjęs, jis negali būti nei Seime, nei partijoje. Nes tai diskredituoja politiko vardą, tai yra reto įžūlumo žmogus. Manau, tokiu atveju rasiu, kas mane priglaus, kas pasiūlys mano idėjoms pritarimą. Manau, čia yra tik ateities klausimas“, - sakė tvarkietis.

Komentuodamas konfliktus partijos viduje, R. Žemaitaitis sako, kad tai neturėtų priversti prie partijos skilimo, nes nepasitenkinančių žmonių partijoje yra labai mažai, kad jų yra tai normalu.

„Nemanau, kad čia būtų partijos skilimas, dar kartą sakau, yra mąstantys partijoje, protingai žiūrintys, o yra ta kruopelė žmonių, kuri buvo nepatenkinta ar prieš dešimt metų ar penkerius, tai ji ir bus tokia ir į ją reikia mažiau kreipti dėmesį. O nepatenkinti, tokie kaip ,,Komskių (Kęstas Komskis. - ELTA) visa giminė“, tie patys Gražuliai, jų aplinkos žmonės, nes aš jiems pasakiau, žmonės arba dirbate, arba skirstykitės, nes aš netoleruosiu tokio darbo, koks buvo, kai įsivaizduoja, kad gali sau neleisti dirbti“, - teigė R. Žemaitaitis.

Prieš dvi savaites vykusiame „tvarkiečių“ sąskrydyje, posėdžiavusi partijos taryba daugiau nei pusės balsų dauguma pareiškė nepasitikėjimą pirmininku R. Žemaitaičiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žemaitaitis gi tuščia bačka, kuri, kaip žinia, visada garsiai rieda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių