R. Žemaitaitis ir J. Liesys papildys Seimo valdybos ir seniūnų sueigos gretas

Seimui rugsėjo pabaigoje išrinkus du naujus Seimo vicepirmininkus - frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūną Remigijų Žemaitaitį ir liberalą Joną Liesį - padidės Seimo valdybos bei seniūnų sueigos gretos.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė įregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriame siūloma R. Žemaitaitį ir J. Liesį įrašyti į Seimo valdybos ir Seimo seniūnų sueigos narius.

Parlamentarams pritarus, Seimo valdybą sudarys 8 nariai, seniūnų sueigą - 23.

Šiuo metu Seimo pirmininkas turi 7 pavaduotojus.

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pirmoji pavaduotoja yra „valstiečiams“ atstovaujanti Rima Baškienė, pavaduotojai yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Arvydas Nekrošius, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos nariai Gediminas Kirkilas ir Irena Šiaulienė, „tvarkietis“ R. Žemaitaitis, opozicijai atstovaujantys konservatorė Irena Degutienė ir liberalas J. Liesys.

Dar vienu R. Baškienės įregistruotu nutarimo projektu siūloma naujai išrinktą Seimo narę konservatorę Ireną Haasę įrašyti į Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos sudėtį. Seimui pritarus, ji šioje komisijoje pakeistų konservatorių deleguotą parlamentarą Vytautą Kernagį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių