Radijo ir televizijos komisijos akiratyje – du rusiški kanalai

Į Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) akiratį dėl pažeidimų vėl pateko rusų kalba Lietuvoje transliuojami televizijos kanalai.

Kitą savaitę ji žada svarstyti, ar imtis tolesnių žingsnių, kad rusiškų kanalų „RTR Planeta“ ir „TVCI“ transliacijos Lietuvoje būtų apribotos.

„Pažeidimai nustatyti, išvados surašytos, dabar mūsų komisija turėtų susipažinti su išvadomis ir, jeigu jos bus patvirtintos, prasideda tolesnės procedūros“, – BNS sakė komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

LRTK teigia gegužės 31 dienos „RTR Planeta“ laidoje „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ ir birželio 10 dienos „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“ nustačiusi karo ir neapykantos kurstymą.

Per „RTR planetą“ laidą Rusijos politikas Vladimiras Žirinovskis, be kitų dalykų, sakė: „Reikia iškelti ultimatumą Baltijos valstybėms, kad atitrauktų visą NATO kariuomenę 300 kilometrų nuo Rusijos sienų, neatitrauksite – mes imsimės tam tikrų priemonių“.

Reikia iškelti ultimatumą Baltijos valstybėms.

Laidos vedėjui paklausus, kokių, V.Žirinovskis atsakė: „O jie vėliau pamatys. Ryte, naktį atskris kažkokie lėktuvai.“

Rusijos parlamentaras dalyvavo ir „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“. Ten jis kalbėjo apie Ukrainos, nuo Moldovos atskirtos Padniestrės srities okupaciją.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija teigia, kad jos išvadas dėl šiose laidose kurstyto karo ir neapykantos patvirtino ir Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

Lietuva pradėjo riboti rusiškų kanalų transliacijas nuo 2014-ųjų, kai Rusija aneksavo Krymą ir pradėjo remti separatistus Rytų Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liėtuvis

Liėtuvis portretas
Žydai užlipo ant galvu ir viskas ate laisve!

Anonimas

Anonimas portretas
kiek komunistpalaikiu susirinko... juokingi zmogeliukai!

Anonimas

Anonimas portretas
niekas interneto neuzdraus. jei taip patinka ruskyno tiesa, ar kokia al jazeera - visada turi galimybe susirast ta narkotiku doze apsiblaususioms smegenims. as asmeniskai nustojau ziuret ta mesla pries kokius 10 metu. baigesi kantrybe. jei kazkas rupinasi kitu zmoniu sveikata, as tik uz!
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių