Reikia ar nereikia Lietuvai alternatyvios medicinos?

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, jog alternatyvi medicina gali įžengti į tradicinę sveikatos sistemą, tačiau mažais žingsneliais, o netradiciniai metodai turėtų būti grindžiami mokslu.

„Daugybę metų besitęsianti diskusija, reikia ar nereikia alternatyvios medicinos, dabar turi realias galimybes būti užbaigta. Mes turime galimybę pajudėti iš mirties taško, bet tam turime sutarti, kad pradėti reikia ne nuo visko, o pradėti daryti mažus žingsnelius. Priimti sprendimus, kurie leistų šitai medicinai įkelti koją į mūsų tradicinę sveikatos sistemą nėra labai lengvas uždavinys“, – pirmadienį Seime konferencijoje sakė ministras.

Pasak A.Verygos, norint pasiekti rezultatų, abi pusės  – medikai ir netradicinių gydymo būdų atstovai – turėtų daryti nuolaidų. „Mes visi turim norų, baimių, ambicijų. Medikai turi baimių, netradicinės medicinos atstovai nori viską greitai padaryti, ir kai susiduria dvi šios jėgos, sveikatos politikai sunkiai gali priimti racionalų sprendimą, nes yra labai didelė konfrontacija“, – kalbėjo ministras.

Netradicinė medicina taip pat gali būti pagrįsta mokslu, ir kol to mokslo nebus, susitaikykim, kad tas ėjimas bus daug sudėtingesnis ir ilgesnis.

„Aš noriu visų prašyti geranoriško ėjimo į vieną pusę“, – konferencijoje „Alternatyvi medicina – įteisinimo problemos ir galimi sprendimo būdai“ sakė A. Veryga.

Jis pabrėžė, kad įteisinus netradicinius gydymo būdus jų atžvilgiu turėtų galioti tokia pati teisinė atsakomybė kaip ir tradicinėje medicinoje. „Šiandiem mes gyvename teisinėje valstybėje ir turime suvokti, kad tos taisyklės ir netradicinei medicinai galios tos pačios – paciento saugumas yra viena iš jų“, – tvirtino sveikatos apsaugos ministras.

Kartu jis sakė, kad „netradicinė medicina taip pat gali būti pagrįsta mokslu, ir kol to mokslo nebus, susitaikykim, kad tas ėjimas bus daug sudėtingesnis ir ilgesnis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Norisi

to Norisi portretas
Nereikia pasigerti,prieš komentuojant pirmiausia reikia perskaityti straipsnį-ar ten minimi vudu ir kt? Alternatyvia medicina užsiimantys asmenys privalo turėti gydytojo kvalifikaciją.

Norisi nealternatyviai PASIGERT po tokiu straipsniu

Norisi nealternatyviai PASIGERT po tokiu straipsniu portretas
Ir cia tipo rimtai??? chiromanija, vudu, uzkalbejimai, nuziurejimai????

nuomonė

nuomonė portretas
Teko skaityti,kad atsparumas antibiotikams baigia pasiekti kritinį lygį.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių