Reitingai: „valstiečių“ ir konservatorių lygiosios, G. Paluckas lenda iš šešėlio

  • Teksto dydis:

Valdantieji „valstiečiai“ ir opoziciniai konservatoriai šiuo metu turi vienodą rinkėjų paramą, rodo naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atlikta apklausa.

Už abi partijas tyrimo metu rugpjūtį žadėjo balsuoti po 18 proc. apklaustųjų.

Trečioje vietoje įsitvirtinusi Lietuvos socialdemokratų partija – ją žadėjo palaikyti 11 proc. apklausos dalyvių. Už Liberalų sąjūdį ketino balsuoti 9 proc. respondentų.

Kitos partijos 5 proc. rinkimų slenksčio neperžengtų. Arčiausiai jo yra „Tvarka ir teisingumas“ (4 proc.), Darbo partija (3 proc.), Lietuvos centro partija ir Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) (po 2 proc .).

Lyginant su liepa, visų šių partijų reitingas keitėsi paklaidos ribose.

G. Paluckas lenda iš šešėlio

Tyrimo duomenimis, iš pareigas einančių politikų populiariausia Lietuvoje išlieka prezidentė Dalia Grybauskaitė – ją palankiai vertino 66 proc. apklaustųjų, nepalankiai – 11 proc.

Premjerą Saulių Skvernelį ir Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį palankiai įvertino po 41 proc. apklaustųjų, tačiau ministras pirmininkas sulaukė daugiau neigiamų vertinimų nei Seimo vadovas – atitinkamai 29 proc. ir 12 proc. „Valstiečių“ vedlį Ramūną Karbauskį palankiai vertino 31 proc., nepalankiai – 39 proc. respondentų.

Po truputį savo pozicijas ima tvirtinti socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas. Rugpjūčio apklausoje jį palankiai įvertino 33 proc., nepalankiai – 22 proc. apklaustųjų. Iki tol vykusiuose apklausose dauguma gyventojų apie G. Palucką nuomonės neturėjo.

Liberalų pirmininką Remigijų Šimašių palankiai įvertino 41 proc., nepalankiai – 20 proc., konservatorių vadovą – Gabrielių Landsbergį atitinkamai – 38 proc. ir 27 proc., „tvarkiečių“ lyderį Remigijų Žemaitaitį – 36 proc. ir 18 proc. apklaustųjų.

Rugpjūčio 10-24 dienomis apklausta  1014 gyventojų nuo 15 iki 74 metų. Rezultatų paklaida siekia 3,1 proc.

Prieš apklausą ir jos metu daug dėmesio sulaukė socialdemokratų svarstymai apie traukimąsi iš valdančiosios koalicijos, diskusijos dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatos šildymui ir Rusijos karinių pratybų „Zapad“. Viešojoje erdvėje taip pat kalbėta apie augančią imigraciją iš Ukrainos, nesklandumus dėl nacionalinio stadiono konkurso, Baltijos šalių nesutarimus dėl energetikos projektų, pirmąjį suskystintų gamtinių dujų krovinį iš JAV, įtakingiausių žmonių rinkimus portale delfi.lt, Valdo Adamkaus kritiką Lietuvos užsienio politikai jo vardo konferencijoje, sprendimą siųsti Lietuvos karius į Artimuosius Rytus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

deinis

deinis portretas
Nesuprantu ar tie parlamentarai išrinkti spresti valstybės reikalų ar tarpusavio rietenoms ,koksmums reikalas ar išstos iš kolicijos Paluckas ar ne ,ten matyt jis nereikalingas ,jei kliudo dirbti seimus ,o mums davai sviesto ,kurio kaina 10 jaurų,kur einam ,ar čia daktarai padarė ,kad sviestas labai nesveika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių