Reitingų lentelėje premjerą vejasi prezidentė

Premjeras Saulius Skvernelis išlieka palankiausiai vertinamas politikas, tačiau jo populiarumas sumažėjo ir Vyriausybės vadovą vejasi reitingą auginanti prezidentė Dalia Grybauskaitė, rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienį skelbiama visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ atlikta apklausa.

Apklausos duomenimis, premjerą S.Skvernelį balandį palankiai vertina 69,8 proc. apklaustųjų, tačiau prieš mėnesį tokių buvo 72,5 procento. Tuo tarpu prezidentės D.Grybauskaitės populiarumas kyla, ją palankiai vertina 65,8 proc. respondentų, kovą tokių buvo 64,3 procento.

„Tendencijų prasme pokyčiai yra, S.Skvernelio reitingas nustojo augti, netgi sumažėjo, buvo 72,5 proc. palankių vertinimų, dabar – 70 proc., čia turbūt galima rasti priežasčių, ir Darbo kodeksas, kuris socialdemokratams per rinkimus koją pakišo gana stipriai, ir kitų kai kurių inovacijų, pvz., mokslo metų ilginimas, kuriam dauguma nepritaria“, – apklausos duomenis BNS komentavo „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Tuo tarpu prezidentės populiarumas, pasak sociologo, didėja jau pusmetį. „Šeštas mėnuo iš eilės D.Grybauskaitės reitingas auga, ją palankiai vertina 66 proc. apklaustųjų, tokį reitingą ji turėjo antros kadencijos rinkimų metu“, – sakė V.Gaidys.

Tuo tarpu prezidentę D.Grybauskaitę žmonės dažniau įvardijo kaip geriausiai atstovaujančią jų interesams – 19,9 proc. (18,9 proc. kovą). Čia premjeras S.Skvernelis antroje vietoje, kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį visuomenės veikėją jį nurodė 15,2 proc. apklaustųjų (16,6 proc. kovą).

6,7 proc. apklaustųjų teigė, kad geriausiai jų interesams atstovauja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis (6,9 proc. kovą), 5,9 proc. įvardijo Socialdemokratų partijos vadovą Algirdą Butkevičių (4 proc. kovą).

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininką Gabrielių Landsbergį kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį visuomenės veikėją nurodė 4,3 proc. (3,9 proc.), parlamentar1 Naglį Puteikį 3,7 proc. (3,6 proc.), Seimo pirmininką „valstietį“ Viktorą Pranckietį – 3,5 proc. (2,3 proc.) apklaustųjų.

Reprezentatyvią šalies gyventojų apklausą „Vilmorus“ dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu atliko balandžio 1–9 dienomis.

Pirmauja „valstiečiai“

Reitingų lentelėje pirmauja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), konservatoriai – antri, į viršų kilo šiuo metu naują pirmininką renkantys socialdemokratai, rodo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ atlikta apklausa, kurią šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.

Apklausos duomenimis, jei kitą sekmadienį vyktų rinkimai, už LŽVS balsuoti žadėjo 21,1 proc. respondentų (21,7 proc. kovą), Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams savo balsą atiduotų 14,1 proc. gyventojų (13,6 proc. kovą).

„Partijų eiliškumas išlieka tas pats, pirmoje vietoje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, antroje Tėvynės sąjunga, trečioje vietoje socialdemokratai, ketvirtoje - Liberalų sąjūdis. O dėl tendencijų, tai LVŽS ketvirtas mėnuo iš eilės yra mažėjimo tendencija, be kažkokių ypatingų šuolių, bet mažėjimas tikrai vyksta, nors jie išlieka pirmieji“, – apklausos rezultatus BNS komentavo „Vilmorus“ vadovas sociologas Vladas Gaidys.

„Praktiškai visos laimėjusios partijos po rinkimų gauna daugiau nei per pačius rinkimus, būna entuziazmas, euforija, o po to natūralus (žemėjimas), tai, kas buvo žadėta, ne taip paprasta išpildyt, ateina ta kasdienybė, čia visų partijų tokia dalia, tik vienos greičiau smunka, kitos lėčiau. Kol kas jie pirmi ir to resurso yra ne taip ir mažai“, – pabrėžė V.Gaidys.

Trečioje vietoje esančių socialdemokratų populiarumas per mėnesį padidėjo iki 10,7 proc. (7,8 proc. kovą), Liberalų sąjūdis sulauktų 5,6 proc. rinkėjų balsų (5,1 proc. kovą), bet ši apklausa buvo atlikta balandžio pradžioje, dar iki paskelbiant apie prokurorų įtarimus, kad partija netiesiogiai galėjo gauti neteisėtos paramos iš koncerno „MG Baltic“. Už partiją „Tvarka ir teisingumas“ balsuotų 3,6 proc. respondentų, kovą tokių buvo 2,5 procento.

Trim procentiniais punktais išaugusį socialdemokratų populiarumą V.Gaidys aiškina šiuo metu vykstančiais partijos vadovo rinkimais: „Socialdemokratų (reitingas) šiek tiek atsistatė, palyginti su praėjusiu mėnesiu, aš tai siečiau su lyderio rinkimais, nauji veidai šiek tiek reabilituoja“.

Reprezentatyvi šalies gyventojų apklausa buvo atlikta balandžio 1–9 dienomis. 14,4 proc. jos dalyvių į klausimą, už ką balsuotų, jei rinkimai vyktų kitą sekmadienį, atsakė, jog nebalsuotų, o 19,4 proc. nežinojo, kam atiduotų savo balsą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Turi būti reitingas kuris iš jų dviejų pirmas privalo sėdėti kitoje vietoje?

blefas

blefas portretas
jokio naudingo darbo nėra daroma tik sekso noras jau užsidege pavasaris atėina ,taip šiknos dega o čia taip nors dirba seimo minstru ponai,o tas mentas vis tik prie ponios jaunamartės suka savo poza ir vis reitingai matote kaip kyla kilo nesurasi ,, kaip ponai save vertina taip aidas atsimuša ir dar iš paskos šėšėlis juodas bėga paskui ponus giltines pavydalas isikabins į tos melagiu gretas oi bus blogai ir reitingu visi atsisakys ,bo jau laikas būtų nutraukti skambančias stygas melagiu gretom,

Ričas

Ričas  portretas
Tas Anonimas yra durnelis Jonas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių