Rusijai – NATO klausimai dėl „Zapad“ pratybų Lietuvos pašonėje

Su Rusijos atstovu susitikę NATO ambasadoriai ketvirtadienį kėlė klausimus dėl rudenį greta Lietuvos planuojamų didelių karinių pratybų „Zapad“ masto ir scenarijaus, sako Lietuvos ambasadorius Aljanse Vytautas Leškevičius.

„Aljansas kelia klausimus Rusijai dėl pratybų pobūdžio, masto, vietų, scenarijaus, taip pat to, ar po pratybų kai kurie daliniai gali pasilikti Baltarusijoje ar Kaliningrade“, - BNS telefonu iš Briuselio sakė diplomatas.

Pasak ambasadoriaus, NATO taip pat teiravosi dėl stebėtojų kvietimo, bet visiškai aiškių atsakymų negavo.

V.Leškevičiaus teigimu, NATO savo ruožtu Rusijai pateikė informaciją apie Norvegijoje planuojamas pratybas „Trident Javelin 2017“ ir išsakė lūkestį, kad iš Maskvos sulauks tokio pat skaidrumo.

Lietuvos žvalgybos institucijų teigimu, Rusijos ir Baltarusijos pratybų „Zapad“ mokymų scenarijuje tikriausiai bus numatytas ginkluotas konfliktas su NATO, dalis mokymų rajonų bus visiškai greta Lietuvos sienos, todėl neatmestina tyčinių arba atsitiktinių incidentų tikimybė.

Baltarusija ketvirtadienį pažadėjo į pratybas pakviesti karinių stebėtojų iš tarptautinių organizacijų ir kaimyninių valstybių.

Anot V.Leškevičiaus, NATO - Rusijos tarybos susitikime ketvirtadienį taip pat aptarta situacija Ukrainoje ir Afganistane.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

realybė tokia

realybė tokia portretas
kad ruai perdaug žvangina ginklais. Protingas atsakas į tai -raketos Petriot. Kitaip karštagalvių žirinovskininkų neapraminsi. Nebūtumėt Krymo,Donbaso užgrobe-nebūt ir raketų pas mus. Vagie,kepurė dega !

Anonimas

Anonimas portretas
visokiu.iskripeliu.ira.kurie.nesupranta.relios.politikos.

Visiems

Visiems portretas
Tie Chi chi chi ir cha cha cha yra mano kaimynai. Jie gyvena kartu. Pederastai ir pedofilai kaip retą. Tai yra vyras ir žmona. Šeima kaip dabar mėgstama sakyti. Tik nežinau kuris vyras, o kuris žmona. Tikriausiai, tai du viename. Už kitą nuomonę turinčius dergimą ir prostitutės magnolijos ir komunistinės kolaborantės liaupses jiems duoda atčiulpti pediko iš URM-kiauliasnukio šliosą ir išlaižyti prostitutės magnolijos išangę. Jų tėvai ir seneliai buvo idėjiniai komunistai. Verkė ir alpo visa šeima kai Stalinas mirė. Dabar persivertė į kitas įdėjęs, kad tik kuo arčiau lovio.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių