Rusijos prokuratūra: užklausa dėl Baltijos šalių nepriklausomybės neturi perspektyvų

  • Teksto dydis:

Rusijos generalinė prokuratūra patvirtino gavusi Dūmos deputatų užklausą dėl Baltijos šalių nepriklausomybės pripažinimo teisėtumo, tačiau tvirtina, kad ji neturi „juridinės perspektyvos“.

„Generalinė prokuratūra iš tiesų gavo tokią deputatų užklausą. Pagal įstatymą, mes privalome peržiūrėti visus kreipimųsis, kuriuos gauname, nepriklausomai nuo jų turinio. Būna, kad kai kurie iš jų neturi nieko bendro su sveiku protu“, - sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Marina Gridniova, kurią cituoja Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

„Šiuo atveju aišku, kad kokių nors juridinių perspektyvų šioje istorijoje nėra“, - teigė ji.

Kaip antradienį pranešė agentūra „Interfax“, Rusijos generalinė prokuratūra pradėjo patikrinimą, ar 1991 metais Sovietų sąjungos Valstybės tarybos sprendimas pripažinti Baltijos šalių nepriklausomybę buvo teisėtas.

Generalinė prokuratūra praėjusį penktadienį paskelbtoje išvadoje konstatavo, kad Krymo pusiasalio, kurį iki 1954 metų administravo Rusijos Federacinė Respublika Sovietų sąjungos sudėtyje, perdavimas sovietinei Ukrainos Respublikai prieštaravo tuometei šalies Konstitucijai.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, vertindama kreipimąsi dėl Baltijos šalių nepriklausomybės atkūrimo, sakė, kad niekas negali kėsintis į Lietuvos nepriklausomybę. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius tvirtino, kad tai - „teisinis, moralinis ir politinis absurdas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DAR

DAR  portretas
teisingi zodziai ,kad Rusija gal nelegali valstybe - nuzude monarcha,jo seima banditeliai ir atejo i valdzia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių