S. Jakeliūnas A. Kubilių apskundė etikos komisijai

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas trečiadienį kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydamas įvertinti, ar Seimo narys konservatorius Andrius Kubilius laiku (per 30 dienų) nedeklaruodamas sūnaus Vytauto Kubiliaus einamų pareigų UAB „Google Payment Lithuania“, kurio veiklos sritį jis kontroliuoja dirbdamas Seimo Biudžeto ir finansų komitete, nepažeidė įstatymo nuostatų.

Išsiųstame pranešime spaudai S. Jakeliūnas sako, kad 2018 m. spalio 15 d. UAB „Google Payment Lithuania” valdybos sprendimu konservatoriaus A. Kubiliaus sūnus V. Kubilius buvo paskirtas šios įmonės direktoriumi.

„Ši įmonė teikia finansų paslaugas, ir Lietuvos bankas jai 2018 m. gruodžio 20 d. yra išdavęs elektroninių pinigų įstaigos veiklos licenciją. Taigi, įmonės veiklos reguliavimas patenka į Biudžeto ir finansų komiteto veiklos kryptis. Tačiau informacija apie tai, kad sūnus vadovauja finansines paslaugas teikiančiai įmonei, A. Kubiliaus privačių interesų deklaracijoje yra nutylima, ji netapo žinoma visuomenei. Toks politiko elgesys yra netoleruotinas ir diskredituoja Seimo nario veiklą, menkina Biudžeto ir finansų komiteto priimamų sprendimų patikimumą visuomenės akyse”, - teigia Seimo narys S. Jakeliūnas.

Prieš metus A. Kubilius, Seimo laikinojoje komisijoje nagrinėdamas Baltarusijos rinkos ypatumus, pamiršo deklaruoti, kad jo sūnus V. Kubilius yra Baltarusijos energetikos srityje dirbančios ir konkuruojančios UAB „Modus group“ stebėtojų tarybos narys. Dėl to Seimas A. Kubilių pašalino iš laikinosios komisijos.

A. Kubiliaus: BFK pirmininkas dėl mano sūnaus sako netiesą

Reaguodamas į S.  Jakeliūno pareiškimą, konservatorius A. Kubilius informuoja, kad jo sūnus V. Kubilius jau seniai dirba „Google Lietuva“ vadovu ir tai visiems seniai yra žinoma.

„Lietuvai siekiant tapti finansinių paslaugų centru pasaulinė kompanija „Google“ susidomėjo galimybėmis savo elektroninės bankininkystės veiklą perkelti į Lietuvą. To siekdama pagal galiojančius Lietuvos Respublikos įstatymus 2018 m. gruodžio 20 d. gavo Lietuvos banko išduotą elektroninės bankininkystės veiklos licenciją. Apie tai plačiai rašė Lietuvos spauda, tai garsiai skelbė Lietuvos valdžios institucijos. Licencija buvo išduota globalios „Google“ specialiai tam tikslui įkurtai įmonei „Google Payment Lithuania“, tačiau ši įmonė iki šiol elektroninės bankininkystės veiklos nevykdo. Todėl S. Jakeliūnas sako netiesą, teigdamas, kad mano sūnus Vytautas Kubilius vadovauja įmonei, kuri jau teikia finansines paslaugas. Mano sūnus nėra tapęs bankininku, ir todėl S. Jakeliūno priekaištai dėl mano tariamo interesų konflikto yra nepagrįsti. Tačiau tam, kad niekam nekiltų kokių nors abejonių, vakar specialiai papildžiau viešųjų ir privačių interesų deklaraciją, įrašydamas ir sūnaus ryšius su veiklos nevykdančia „Google Payment Lithuania“ įmone“, - sako A. Kubilius.

Politikas primena, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nustatė, jog nepaisant Ramūno Karbauskio skundų, jo sūnaus veikla „Modus grupės“ stebėtojų taryboje nesukėlė jokio interesų konflikto su Seimo nario parlamentine veikla, todėl VTEK atsisakė pradėti tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip.

taip. portretas
Ar jie buvo kad nors kalti,tai lietuvos istorija is paciu blogiausiu laiku,konserviniu valdyme.Tada lietuvos zmones kviepos lengviau,kai nebesigirdes pavardziu lansbergiai,kubiliai ir dar nemaza9 tokiu pat.

lazda turi du galus

lazda turi du galus portretas
pagrinde jie Kubilieciai isvare visa jaunima is lietuvos ,o dabar yra kaip yra ,

uz viska reikia atsakyti ponai,

uz viska reikia atsakyti ponai, portretas
saunuolis Jakeliunas,tirti REIKIA visus Kubiliaus gvardija jie nuvare lietuva ubaginan
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių