S. Skvernelio nakvynių Palangoje detektyvas

Pa­lan­gos me­ras Ša­rū­nas Vait­kus ga­li pa­si­gir­ti ne tik pa­žin­ti­mis su įta­kin­gais ša­lies vei­kė­jais, bet ir ar­ti­ma bi­čiu­lys­te su paskirtuoju mi­nist­ru pir­mi­nin­ku Sau­liu­mi Skver­ne­liu. Ta­čiau šių vyrų drau­gys­tė nie­kam ne­bū­tų už­kliu­vu­si, jei ne klau­si­mų su­kė­lu­sios S.Skver­ne­lio nak­vy­nės ku­ror­to pen­kių žvaigž­du­čių vieš­bu­ty­je, ku­rių są­skai­tas ap­mo­kė­jo Pa­lan­gos sa­vi­val­dy­bė.

Poil­siui – pen­kios žvaigž­du­tės

Skan­da­lin­gi fak­tai į vie­šu­mą ėmė lįs­ti po to, kai Pa­lan­gos sa­vi­val­dy­bė pa­tvir­ti­no vals­ty­bi­nės že­mės nuo­mos leng­va­tas įmo­nei, val­dan­čiai pra­ban­gų vieš­bu­tį „Pa­lan­ga“.

Šia­me vieš­bu­ty­je va­sa­rą bu­vo pa­ste­bė­tas poil­siau­jan­tis S.Skver­ne­lis. Pa­lan­giš­kiai tuo me­tu smal­siai ste­bė­jo ku­ror­to gat­vė­mis su sa­vo ir Pa­lan­gos me­ro vai­kais vaikš­ti­nė­jan­tį ar­ba ke­tur­ra­čiu dvi­ra­čiu va­ži­nė­jan­tį S.Skver­ne­lį.
Po­li­ti­ką at­pa­ži­no to pa­ties pen­kių žvaigž­du­čių vieš­bu­čio per­so­na­las.

Į so­cia­li­nio tink­lo pa­sky­rą S.Skver­ne­lis įkė­lė ke­lias lie­pos ato­sto­gų nuo­trau­kas. Vie­no­je jis už­fik­suo­tas su Pa­lan­gos me­ro sū­nu­mi ties me­ro bro­liui Bro­niui Vait­kui pri­ski­ria­ma ka­vi­ne.

Vi­są vir­ti­nę su­ta­pi­mų, by­lo­jan­čių apie ar­ti­mą šių dvie­jų vy­rų ry­šį, abu po­li­ti­kai ar­šiai nei­gė.

Paaiš­kė­jo, kad Bi­ru­tės alė­jo­je esan­čia­me „Pa­lan­gos“ vieš­bu­ty­je S.Skver­ne­lis – ne nau­jo­kas.

Pa­lan­gos sa­vi­val­dy­bės ma­žos ver­tės vie­šų­jų pir­ki­mų su­ves­ti­nė­je ga­li­ma at­ras­ti vie­šai priei­na­mą įra­šą, kad už S.Skver­ne­lio nak­vy­nę vieš­bu­ty­je „Pa­lan­ga“ du kar­tus yra už­mo­kė­ju­si sa­vi­val­dy­bė.

Tiek Pa­lan­gos me­ras Š.Vait­kus, tiek pa­ts S.Skver­ne­lis čia neįž­vel­gia nie­ko blo­go ir aiš­ki­na, kad jų bi­čiu­lys­tė nie­kuo dė­ta.

Są­ly­gos – ne­vie­no­dos

Pa­lan­gos ta­ry­bos opo­zi­ci­jos frak­ci­jos na­riai  sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos po­sė­dy­je rep­li­ka­vo, kad ku­ror­to val­džia ypa­tin­gu dos­nu­mu ap­do­va­no­jo vie­ną pa­jū­rio vers­li­nin­ką, at­leis­da­ma jį nuo vals­ty­bi­nės že­mės nuo­mos mo­kes­čio, kai ki­tos ap­gy­ven­di­ni­mo pa­slau­gas tei­kian­čios įmo­nės ne­ga­li pre­ten­duo­ti į mo­kes­ti­nes nuo­lai­das.

Vie­tos po­li­ti­kai įžiū­rė­jo prieš­ta­ra­vi­mų to­kia­me žings­ny­je, nes vieš­bu­tį „Pa­lan­ga“ val­dan­ti Kęstučio Ge­co įmo­nė daž­no­kai lai­mi ma­žos ver­tės vie­šuo­sius pir­ki­mus, ku­riuos skel­bia sa­vi­val­dy­bė.

Pa­ti sa­vi­val­dy­bė ak­cen­tuo­ja, kad šis rin­kos žai­dė­jas te­lai­mi tik 15 pro­c. vi­sų skel­bia­mų vie­šų­jų kon­kur­sų.

„Ki­tos įmo­nės, ku­rios re­gist­ruo­tos ki­ta­me mies­te, ne­ga­li pra­šy­ti at­lei­di­mo nuo mo­kes­čio, nors gal taip pat in­ves­ta­vo di­de­lius pi­ni­gus, su­tei­kė dar­bo vie­tas, mo­ka mo­kes­čius Pa­lan­gai. Ko­dėl nustaty­ta to­kia tvar­ka, kad nuo­lai­dų ga­li ti­kė­tis tik Pa­lan­gos mies­te re­gist­ruo­tos įmo­nės? Tai pa­žei­džia kon­ku­ren­ci­jos prin­ci­pus“, – po­sė­dy­je kons­ta­ta­vo Pa­lan­gos ta­ry­bos na­rys Eu­ge­ni­jus Si­mu­tis.

Pa­lan­gos mies­to ad­mi­nist­ra­ci­jos Ju­ri­di­nio ir per­so­na­lo sky­riaus ve­dė­jas Pet­ras Ka­mins­kas tiks­li­no, kad sa­vi­val­dy­bės pa­tvir­tin­to­se tai­syk­lė­se yra nu­ma­ty­ti kri­te­ri­jai, pa­gal ku­riuos įmo­nės ga­li teik­ti pa­raiš­kas mo­kes­čių leng­va­toms.

„Ši įmo­nė nė­ra vie­nin­te­lė, ku­rią sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba at­lei­džia nuo mo­kes­čių. Kai ju­ri­di­nio as­mens in­ves­ti­ci­jos mies­te su­da­ro ne ma­žiau kaip 2,9 mln. eu­rų ir lė­šos in­ves­tuo­ja­mos į nau­jai sta­to­mus ir įren­gia­mus ob­jek­tus, tai­ko­ma leng­va­ta“, – aiš­ki­no spe­cia­lis­tas.

Ati­ti­kus šias są­ly­gas, įmo­nė pen­ke­riems me­tams at­lei­džia­ma nuo že­mės, že­mės nuo­mos už vals­ty­bi­nę že­mę ir ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to mo­kes­čių mo­kė­ji­mo.

Me­ro žo­dis – pa­sku­ti­nis

Ta­ry­bos na­rys Ei­mu­tis Ži­da­na­vi­čius do­mė­jo­si, ko­dėl pro­jek­to ren­gė­jai neat­li­ko an­ti­ko­rup­ci­nio šios įmo­nės at­lei­di­mo nuo mo­kes­čio ver­ti­ni­mo.

Pa­si­gen­du an­ti­ko­rup­ci­nio šio pro­jek­to ver­ti­ni­mo.

„Iš šios įmo­nės sa­vi­val­dy­bė per­ka ap­gy­ven­di­ni­mo pa­slau­gas iš­skir­ti­niams Pa­lan­gos mies­to ir me­ro sve­čiams. Pa­si­gen­du an­ti­ko­rup­ci­nio šio pro­jek­to ver­ti­ni­mo. Ko­dėl jis ne­pa­da­ry­tas?“ – klau­sė E.Ži­da­na­vi­čius.

Į klau­si­mą po­sė­džio me­tu ban­džiu­sią at­sa­ky­ti sa­ki­niu „ne­ži­nau, kas ir ko­dėl“ Eu­ge­ni­ją Pet­ra­vi­čie­nę, Pa­lan­gos sa­vi­val­dy­bės Biu­dže­to sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­ją, aki­mirks­niu nu­trau­kė Pa­lan­gos me­ras Š.Vait­kus, pa­reikš­da­mas: „Dau­giau klau­si­mų bus?“

Ta­ry­bos na­riams ne­nu­ri­mus, me­ro bu­vo pa­pra­šy­ta nu­si­ša­lin­ti nuo bal­sa­vi­mo.
Ta­čiau šio siū­ly­mo ku­ror­to gal­va neiš­gir­do.

„Kas ga­li pa­neig­ti, kad sa­vi­val­dy­bės sve­čių ap­gy­ven­di­ni­mas ir mai­ti­ni­mas ne­tu­ri įta­kos mo­kes­ti­nėms leng­va­toms? Ma­ne rin­kė­jai ne kar­tą in­for­ma­vo, kad Pa­lan­gos me­rą ma­tė su sve­čiais prie šio vieš­bu­čio, siū­lau jam nu­si­ša­lin­ti“, –
rep­li­ka­vo E.Ži­da­na­vi­čius.

Mai­ti­na ir ta­ry­bos na­rius

To­kie įta­ri­mai ku­ror­to iš­rink­tie­siems ne­pa­da­rė įspū­džio, ir šiai K.Ge­co įmo­nei bu­vo su­teik­ta 1 428 eu­rų mo­kes­ti­nė nuo­lai­da.

Šie­met sa­vi­val­dy­bės už­sa­ky­mai šiam pen­kių žvaigž­du­čių vieš­bu­čiui su­da­ro be­veik 3 tūkst. eu­rų. Per­nai lai­mė­ta už­sa­ky­mų už 4 285 eu­rų su­mą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Blaivaus proto žmogus

To Blaivaus proto žmogus portretas
a bene valstietis būsi? :) Nusišneki panašiai kaip ir valdantieji :)))

Blaivaus proto žmogus

Blaivaus proto žmogus portretas
Kiekvienam protingam ir šviesiam žmogui manau ir taip aišku, kai nepavyksta užpilt purvais Palangos ieško šilto prieglobsčio kitur. Ir Tikriausiai nereikia dar ryškiau išskirti, nes taip aškiai persiskaito, kad draugams geriausiems Simučiui, Židanavičiui ir visiems tiems kurie čia žarsto komentarus, Kovoja ko niekad nenukovos. Tiesa ir geris prieš tamsà dar nera laimeje. Pastebejimas Palangiškiams visiems Jūs matot, kad purvai visada yra drabstomi tik iš tos pusės, kodel ponas meras ir kiti dauguma prie Palangos prisidėję protingi zmones daro savo darbus ramiai. Tiesiog juokinga jei nebūtu graudu kaip neriasi tie žmonės visada iš kailio :) Žmonės gyvenkit savo gyvenimus ir neapsigaukit pilamiems purvams, tegu jie ten maudos savo blogyj vistiei nieko nepasieks :) ir vargšas tas Skvernelis, dirba sau žmogus, o žiūrek negali turet gyvenimo, nes žiurek dar ir su kokiu savivaldybės šikpopieriu šluostais... Ot bus paskaičiuota neskaidriai tai tikrai....

Skirta runkeliams

Skirta runkeliams portretas
Palangos Caras įdarbino savo chebryte rašinėti teigiamus komentarus. Šiandieną mačiau net ir sekretorė zuzu, ar kaip ten ji vadinasi, dirba net dūmai rūksta CHA CHA CHA :) O kai kurie komentatoriai tai kvailesni už batų aula. Valdžia taško visų eilinių žmonių pinigus, o jie kaip į aukščiausiajį žiūri avies akimis ir nieko nesupranta, tik kvailas galveles linguoja, oi linksma pas mus runkelių Lietuvoje :)))
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių