S. Skvernelio siekis kurti naują partiją V. Čmilytės-Nielsen nenustebino

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikina, kad tai, jog ekspremjero Sauliaus Skvernelio iniciatyva suburtos Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ parlamentarai paskelbė siekią steigti politinę partiją, jai nebuvo staigmena. Tačiau politikė užsiminė, kad kuriamos politinės jėgos ideologinė kryptis, jos nuomone, nėra iki galo aiškiai apibrėžta.

„Manau, tai buvo logiškas ir prognozuotas žingsnis. Akivaizdu, kad to link einama, pasirinkta dirbti opozicijoje. Mano vertinimu, gal šiek tiek miglotai, tačiau kažkiek apibrėžta ir ideologinė kryptis. Šiaip nieko esmingo, neprognozuoto neįvyko“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė neatmetė ir to, kad iš Regionų frakcijos į „Vardan Lietuvos“ perėjęs Zigmantas Balčytis gali būti ne vienintelis politikas, kurį į savo partiją kviečia S. Skvernelis.

„Aš manau, kad tam tikras balsų, žmonių „medžiojimas“, „žvejojimas“ vyksta, bet daugiau opozicijos plotuose, kas yra natūralu iš pareiškimų apie ideologinę kryptį“, – mano ji.

Praėjusioje kadencijoje, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovavimo metu, priimtos politinių partijų įstatymo pataisos, dėl kurių finansinę dotaciją partijos gauna ne pagal konkrečius rezultatus parlamento rinkimuose, o pagal tai, kiek Seimo narių savo gretose tuo metu turi į valstybės paramą pretenduojanti politinė jėga.

Manau, tai buvo logiškas ir prognozuotas žingsnis. Akivaizdu, kad to link einama, pasirinkta dirbti opozicijoje.

Paklausta, ar valdančiųjų gretose svarstoma šias pataisas atšaukti, taip siekiant užkirsti kelią S. Skvernelio steigiamai partijai gauti dotaciją, V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė nepalaikanti šių pataisų, tačiau taip pat nemananti, kad partijų finansavimo tvarkos pokyčiai turėtų būti nukreipti siekiant padėti ar pakenkti konkrečiai politinei jėgai.

„Kalbant apie tą praėjusios kadencijos sprendimą (dėl dotacijų skyrimo tvarkos pakeitimų – ELTA), aš jo nepalaikiau. Manau, tai buvo labai ydingos teisėkūros pavyzdys. Lygiai kaip ir dabar atsukinėti jį atgal, akivaizdžiai taikant į vieną politinę jėgą, taip pat būtų neteisingas principas“, – tvirtino Seimo pirmininkė, kartu pridurdama neatmetanti, kad tokias pataisas gali parengti kiti politikai.

„Gandų yra įvairiausių, tačiau aš jokių projektų parengtų dar nesu mačiusi. Galbūt tokių iniciatyvų atsiras“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai pirmadienį pranešė steigią naują politinę partiją. Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga, jau turinti valstybės valdymo patirties.

Rugsėjo pradžioje S. Skvernelis Martyno Mažvydo bibliotekoje pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė ir trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę parlamentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na taip ,,,vardan lietuvos,,, sutves apibrezimas

na  taip  ,,,vardan lietuvos,,, sutves apibrezimas  portretas
tikrai neaiskus ,anot skvernelio --tai bus- centro kaires demokratine partija !? pagal sy apibrezima [ zinant kokia publika dabar ten renkasi ir kokia ju tikroji pakraipa] jie to apibrezimo remuose gali svyruot nuo -socialisto liberasto LGBTisto iki dermokrato globolisto kosmopolito LGBTisto---ko pasekoje ,isliks tas pats perpuves prasvinkes fekalinis meslas , kaip jy bevadintum --tai TS-LKD konservatoriu partijos at -aidas...pavadinimas grazus ,o turinys neatitinka nei vieno ju skelbiamos partijos krypties kriteriju, jie nei ,,,tautos-sajunga,,, jie-, nei krikscionys, nei demokratai ....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių